Situationen for Svendborg-selskaber under britisk koncern er mudret
SVENDBORG: 30 medarbejdere i Svendborg Marine Surveyors m.fl. selskaber må leve i uvished om deres job en tid endnu .

Moderselskabet i England, Britannia Bulks, er erklæret konkurs med en gæld på over 100 mio. US dollar. Koncernen har fem datterselskaber, der drives fra Det gule Pakus i Svendborg. De to af dem Britannia Bulk A/S og Britannia Bulkers er allerede taget under konkursbehandling.

- Der arbejdes i øjeblikket på en afklaring af, hvad der skal ske med de øvrige selskaber, siger direktør Thomas Schultz, der håber på et resultat snarest.

En færge i klemme

Thomas Schultz har i de sidste par år været direktør i datterselskaberne, men er fratrådt og skal i stedet varetage opgaver i forbindelse med afviklingen af de to danske datterselskaber, som er konkurs.

Er fremtiden uvis for medarbejderne i Det gule Pakhus, er den det også for den gamle hæderkronede Ærø-færge, som nu i lang tid har været oplagt i Svendborg Havn. Hensigten har været et salg, men endnu har ingen »bidt på« et køb af den snart 50 år gamle og smukke færge.

Færgen ejes af det datterselskab, der hedder Svendborg Ship Management, som altså ikke er erklæret konkurs.

Nordea og Lloyds TSB har pant i 22 skibe og pramme, som tilhørte Britannia Bulks, for lån på 100 mio US dollars. De to banker har i følge »Søfart« solgt de fem mest værdifulde skibe til et samarbejde mellem Viken Shipping, Norge, og Woodstreet, England. Det er sket efter, at en videreførelse i et nyt selskab blev opgivet. Opgaven for selskaberne i Det gule Pakhus har bl.a. været at servicere fartøjerne i moderselskabet.

Svendborg Marine Surveyors er det oprindelige Svendborg Besigtigelseskontor, som i sin tid blev stiftet af kaptajn Carsten H. Weibrecht, Tåsinge. Han solgte i 2006 til Britannia Bulk, som er stiftet af Tage Arvid, der er født i Svendborg.
  • fyens.dk