Uro på hjemmefronten: Nikolaj Amstrup trækker sit folketingskandidatur

Nikolaj Amstrup har siddet i folketinget af to vikaromgange siden folketingsvalget 2015. Arkivfoto: Michael Bager

Uro på hjemmefronten: Nikolaj Amstrup trækker sit folketingskandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nikolaj Amstrup trækker sit folketingskandidatur på grund af problemer på hjemmefronten.

Svendborg: Siden Nikolaj Amstrup i sommeren 2015 stillede op til folketinget for Alternativet og kom ind som førstesuppleant, er der sket en hel del på hans hjemmefront. Men desværre ikke af den art, han godt kunne ønske sig.

Han mistede sit job, da Troels Boghandel, hvor han arbejdede, lukkede nogenlunde samtidig med folketingsvalget. Han og kæresten er siden gået fra hinanden, og senest har han mistet den lejlighed, der længe har været hans hjem.

Fundamentet, han stillede op til folketingsvalget på, er med andre ord revnet tilpas meget, til at han nu har besluttet at trække sig som folketingskandidat.

- Hvis man skal udføre det her job ordentligt, skal man have fast grund under fødderne, og det har jeg ikke lige nu, siger Nikolaj Amstrup.

- Og hvis jeg ikke synes, jeg kan gøre mit arbejde godt nok, bør man overlade det til andre, mener han.

To gange siden valget i juni 2015 har han været kaldt til Christiansborg som vikar for folketingsmedlem Roger Matthisen (AL). Første gang for en periode på seks måneder og senest i en periode på tre måneder. Så han har fået lov at prøvekøre livet som folketingsmedlem med en arbejdsuge på 60-70 timer og adresse langt fra hovedstaden.

- Man kan måske godt presse det igennem i sig selv, men jeg har faktisk sagt hele tiden og mener det også, at det ikke er livet om at gøre for mig at være politiker. Hvis det har for store menneskelige konsekvenser, og jeg kan mærke, at det er for hårdt for mig, fordi jeg kommer for langt væk fra det at have et sammenhængende liv i Svendborg, er det sådan set vigtigere, siger han.

En anden, dog ikke afgørende, faktor er den blæst, der har været omkring Alternativet op til kommunalvalget for nylig.

- Jeg synes, jeg har gjort alt, hvad jeg kunne for at være den mindst grøntylskørtede alternativist, man kunne tænke sig, fordi jeg gerne ville have, at vi skulle tages seriøst. Selvfølgelig har jeg været irriteret hver eneste gang, man har skullet skydes de ting i skoene, når jeg egentlig synes, jeg arbejder seriøst og hverken danser i tylskørter eller laver pikcollager eller noget som helst andet. Så er det lidt ærgerligt at skulle spilde sin tid på at tale om det, siger han som en bredside til medierne.

Som følge af, at han trækker sig som folketingskandidat, vil han også høre suppleanterne under ham, om nogen af dem vil tage tørnen, hvis der skulle blive brug for en vikar igen. Men han vil ikke melde sig helt færdig med politik.

- Der er heller ikke nogen, der siger, at jeg ikke på et senere tidspunkt stiller op igen. Men så skal der bare være et bagland, der fungerer, og det er der ikke nu, siger han.

Vikaren fra paradis

Skulle han få lysten til at vende næsen mod Christiansborg igen, skal han være hjerteligt velkommen, lyder meldingen fra Alternativets gruppeformand og midlertidig sekretariatchef, René Gade.

- Vi har jo kaldt Nikolaj for vikaren fra paradis, og det mener jeg helt oprigtigt. Det har været fantastisk at opleve hans politiske flamme og store viden, når han har været inde at hjælpe os, og derfor er det virkelig ærgerligt, at han ikke ønsker at stille op. Men jeg har stor respekt for det, for det kendetegner den integritet, han har vist, at han gør det, han siger. Også hvis han føler, der er noget, han ikke skal gøre, og i det her tilfælde er det at melde, at han trækker sig klart og tydelig og i god tid, siger René Gade.

Uro på hjemmefronten: Nikolaj Amstrup trækker sit folketingskandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce