Urafstemning i Enhedslisten: Kiel tror på fynsk kandidatur

Jesper Kiel håber på at blive fynsk kandidat til Folketinget.

Urafstemning i Enhedslisten: Kiel tror på fynsk kandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rokader i Enhedslistens folketingsgruppe kan være afgørende for Jesper Kiel, der satser på at blive fynsk kandidat til Folketinget ved næste valg. Bliver han valgt, er det et farvel til Svendborg Byråd.

Svendborg: 51-årige Jesper Kiel fra Svendborg går i disse dage og krydser fingre for en plads i top 20 i den urafstemning, der foregår i Enhedslisten frem til 15. marts. En urafstemning, som er første skridt på vejen til at sætte et hold af kandidater til det kommende folketingsvalg.

Den lokale byrådspolitiker, der flere gange har vikarieret for partifæller i Folketinget, håber nu på en permanent plads i den fine forsamling. Og en sådan kan være inden for rækkevidde, hvis forskellige ting flasker sig på den rigtig måde i den næste tid.

- Mit mål er at blive nummer to på Fyn efter Rune Lund, nu hvor Pernille Skipper stiller op i København. Meningsmålingerne tyder på, at der også næste gang vil blive valgt to kandidater på Fyn, så det er min chance, siger Jesper Kiel, der har været tæt på - men ikke tæt nok på - ved de seneste valg.

- Nu kommer der nogle rokader i Enhedslisten, som måske også kan hjælpe på vej. Finn Sørensen stiller ikke op næste gang, Maria Gjerding gør heller ikke, hvis hun som ventet bliver præsident i Danmarks Naturfredningsforening, og Nicolaj Villumsen stiller i stedet for op til Europa Parlamentet, forklarer han om de af partiets folketingsmedlemmer, der har udsigt til at stoppe efter denne periode.

Jesper Kiel, der længe har kunnet kaldes en garvet politiker med fire perioder i byrådet, kender også Christiansborg indefra. Gennem flere valgperioder har han nemlig flere gange været kaldt ind som stedfortræder.

Ny feminin bestyrelse

Også lokalt i Enhedslistens afdeling i Svendborg har der været valghandling. Det skete på generalforsamlingen lørdag.

- Kvinderne har taget magten, fortæller Jesper Kiel med et smil.

Det, der hidtil har heddet arbejdsudvalget, hedder nu bestyrelsen og den består fremover af Marianne Pacarada, der er ny kontaktperson, Lene Rugård Jensen, Stina Sølvberg Thomsen, Rose Bach Christiansen, Stine Lundgaard og Ib Knudsen. Samt et medlem fra byrådsgruppen, som løbende kan udskiftes.

Fra generalforsamlingen offentliggør Enhedslisten som vanligt, hvem der har støttet partiet med beløb over 5000 kroner. Det er især byrådsmedlemmerne, der har spyttet i kassen som følge af Enhedslistens interne regler. Medlemmer betaler 33 procent af deres vederlag efter fradrag for nedsat tid eller udgifter. Mest gavmild har Susanne Gustenhoff været med et bidrag på 39.730 kroner. Så kommer Jesper Kiel med 33.012 kroner, Jens Erik Laund SKotte med 33.755 kroner og Knud Clemmensen med 32.056 kroner. Desuden har LO-sydfyn støttet med 10.000 kroner og 3F-sydfyn med 5000 kroner.

Urafstemning i Enhedslisten: Kiel tror på fynsk kandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce