Regeringen på vej med lovforslag, der vil tvinge danske rederier til at tegne forsikring, som konkurrenterne slipper for.

Et angreb på danske bugseringsfirmaers evne til at konkurrere.

Sådan betegner både ejeren af det sydfynske rederi, Svendborg Bugser, og direktøren for Danmarks Rederiforening et lovforslag, som er fremsat af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Kort fortalt handler det om, at danske firmaer, der ernærer sig ved at trække pramme, skibe og andet fra A til B, får pligt til at ikke bare at tegne forsikring på egen båd, men også på det, de trækker.

Ifølge Jakob Ullegaard, der er direktør i Danmarks Rederiforening, er der ingen andre lande, der opererer en sådan regel - som han i øvrigt finder helt unødvendig.

- For mig at se er det ren overimplementering, siger Jakob Ullegaard, som desuden peger på, at tiltaget vil betyde, at danske bugseringsfirmaers forsikringsudgifter stiger med omkring 10 procent. Hvilket betyder, at en virksomhed med fem slæbebåde bliver pålagt en ekstraudgift på omkring 100.000 kroner om året.

Det er konkurrenceforvridende, mener Jakob Ullegaard, og den holdning deler Niels Ove Henriksen, der er direktør i Svendborg Bugser.

- Hvis loven bliver vedtaget, så får vi sværere ved at konkurrere. Vi vil blive fravalgt, simpelthen fordi vi er for dyre, siger han.

Venstres ordfører på området, Torsten Schack Pedersen, lover, at der vil blive lyttet, når lovforslaget skal behandles.

- Vi har kun et mål her: At sikre det blå Danmark optimale vækstbetingelser. Så kommer det kritik, så kigger vi konstruktivt og fordomsfrit på den, siger han.

Forslaget skal førstebehandles torsdag den 25. februar.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.