Unge pårørende har brug for hjælp: Pilotprojekt er klar til start

Lene Winifred Larsen er klar til at starte pilotprojekt for fem unge pårørende. Foto: Andreas Bastiansen

Unge pårørende har brug for hjælp: Pilotprojekt er klar til start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fonden De Unge Raske har nu penge nok til at sætte det første forløb for fem unge mennesker i søen. Det sker den første uge i august i Troense.

Troense: Efter mange måneders tilløb er der nu indsamlet midler nok til, at Fonden De Unge Raske kan gennemføre sit pilotprojekt i Troense. Dette første sundhedsforløb for unge pårørende, som har oplevet dødsfald eller alvorlig sygdom i familien, skulle gerne udvikle sig til et permanent tilbud efterfølgende.

Forløbet begynder med en sundhedsuge fra den 30. juli til den 5. august med base på Det lille Hotel i Troense og er kommet i stand for indsamlede penge, der i alt løber op i over 50.000 kroner.

- Jeg er fantastisk taknemmelig for alle beløb, vi har modtaget til projektet og for værter og undervisere, som har givet stor rabat på det første forløb, siger Lene Winifred Larsen i en pressemeddelelse.

Hun er initiativtager og daglig ulønnet leder af fondens arbejde.

- Det betyder, at fem unge mennesker som de første kan komme på en gratis sundhedsuge på Sydfyn. Det bliver et pilotprojekt, som vi efterfølgende evaluerer, inden nye sættes i gang, siger hun også.

- Hvis man i lang tid går og bekymrer sig for en syg far eller mor eller sørger over at have mistet en nærtstående, kan man udvikle angst og stress. En undersøgelse fra organisationen "Børn og unge i sorg" har vist, at det koster samfundet 3,5 milliarder kroner om året i ubehandlet sorg, og derfor vil vi gerne forebygge, det vi kan, siger hun.

Fonden Unge Raske
Fonden har til formål at afvikle sundhedsforløb til unge mennesker i alderen 15-25 år, der som pårørende har mistet, oplever kronisk, alvorlig eller psykisk sygdom tæt inde på livet.

Fonden De Unge Raske ønsker med sundhedsforløbene at være et tilbud om ressourcer til de familier og unge mennesker, der har behov for hjælp til at komme videre i livet.

Sundhedsforløbene afvikles af fonden selv.

Endvidere har fonden til formål at skabe fokus og udvikling inden for området.

Fonden afvikle det første sundhedsforløb som et pilotprojekt den 30 juli til den 5 august 2018.

Visionen er at skabe bæredygtig sundhed hos unge pårørende, og på samfundsplan at fremme sundhed og forebygge sygdom.

Hjælp til flere unge

Det forebyggende sundhedsforløb begynder med en uge på Sydfyn, hvor sund mad, motion og oplevelser i naturen bliver rammen om snakke professionelle og deltagerne imellem. De unge tager til sidst hjem med mentale værktøjer og en plan for nye vaner, og det efterfølgende halve år mødes de i "glædesgruppen" hver anden uge på Skype til en snak med Lene Winifred Larsen om succeser og udfordringer, inden de afslutter med tre dages ophold på Sydfyn.

- Visionen er, at vi kan gennemføre tre-fem sundhedsforløb om året på Sydfyn, og at det kan hjælpe 30-60 unge hvert år til at forebygge alvorlige problemer senere i livet, siger Lene Winifred Larsen, der også ser muligheden for nye arbejdspladser.

- Det kan forhåbentlig skabe hvad der svarer til tre-fire stillinger og styrke områdets image som et attraktivt sted for sundhed og livskvalitet, siger hun.

For at visionen skal lykkes, vil det kræve støtte fra større fonde eller det offentlige.

Unge pårørende har brug for hjælp: Pilotprojekt er klar til start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce