Unge fra Stenstrup mødes nu til i parkeringskælder i Svendborg, efter at beboere i hjembyen har klaget over dem i årevis

Det er ikke let at være ung i Stenstrup, hvis man ikke spiller håndbold eller fodbold.

Det ved en flok på en halv snes unge fra stationsbyen alt om. De har hængt ud på gader og i grønne områder i hjembyen i årevis, og samtidig er klagerne væltet ind fra beboere, der først og fremmest har brokket sig over larm fra de unge.

De føler sig nu reelt jaget ud af byen, og er søgt mod Svendborg, hvor de efter lukkertid mødes i en parkeringskælder ved Kvickly Storcenter.

- Vi kan ikke være i fred i Stenstrup, så vi er begyndt søge mod Svendborg for overhovedet at kunne være til, siger Simon Ankjær, der er 19 år.

I kulissen arbejder kommunen og en lokal nærdemokratigruppe for at finde et værested eller ungdomshus til de unge, og løsning lå lige for, da en tom pedelbolig ved Issøskolen blev bragt i spil.

Naboprotester har dog forpurret den løsning, og nu leder parterne efter et alternativ.

Læs mere på mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis onsdag

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.