Unge besætter hus i Svendborg


Unge besætter hus i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byen har været uden ungdomshus i 750 år, siger de unge besættere. Ejeren vil have dem sat ud.
En gruppe unge fra gruppen BZ-BY har besat et tomt hus i Ørkildsgade i Svendborg. Det skete mandag nat under den igangværende kulturfestival i byen. Ejeren Statoil har anmodet politiet om at sætte dem ud.

- Så det må vi jo nok gøre på et eller andet passende tidspunkt, siger den vagthavende i Svendborg.

De unge besættere forklarer på en hjemmeside, at det er på tide med et ungdomshus i Svendborg, idet byen, som sidste år fyldte 750 år, aldrig har haft et sådant.

Den sydfynske hovedstad har tidligere med kraftig opbakning udefra lagt hus til heftig ballade omkring husbesættelser. Især i sommeren 2001 hvor en gruppe unge fra den lokale aktionsgruppe Spanden med velvillig bistand fra tilrejsende københavnske bz'ere besatte et hus midt i Svendborg. Dengang blev bz'erne dog efter en voldelig nat jaget på flugt af en anden gruppe lokale unge, der under en vis indflydelse af alkoholindtag under den lokale havnefest ikke ville finde sig i bz'ernes tilstedeværelse.

Hidtil har politiet ellers ikke haft bøvl under den igangværende kulturfestival, som forestås af den nystartede "Foreningen for alternativ Kunst og Kultur". Foreningen har fået tilladelse af kommunen til at afholde festivalen "Kunst i det grønne" med bl.a. punk, gøgl, skrotkunst og streetart på et område i den vestlige del af byen.

/ritzau/

Unge besætter hus i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce