GENERATIONSSKIFTE: Niels Iuel-Brockdorff har overdraget sine to døtre skov og slot
TÅSINGE: Generationsskiftet på Valdemars Slot er nu en kendsgerning.

Lensbaron Niels Iuel-Brockdorff har afhændet næsten samtlige sine besiddelser til døtrene Louise Eleonora Kathleen Iuel-Brockdorff og Caroline Elisabeth Ada Fleming.

Selv beholder han og baronesse Molise kun tyve procent af slottets landbrugsjord.

- Og det gør vi kun for at opfylde den fuldstændig vanvittige lov om bopælspligt, fortæller Niels Iuel-Brockdorff.

Valdemars Slot med tilhørende skove og landbrugsarealer er nemlig overdraget til datteren Caroline Iuel-Brockdorff og hendes mand Rory Fleming. Men skønt Caroline og Rory blev gift på Valdemars slot 13. oktober 2001, arbejder de begge internationalt med base og bopæl i England, og parret venter den førstefødte i nærmeste fremtid. Familien Fleming har ikke umiddelbare planer om at flytte til Valdemars Slot som godsansvarlige.

- Men det ville de være tvunget til, hvis ikke jeg beholdt 20 procent af landbruget. Og det var da helt urimeligt. Moderne unge er globalister. Det har jeg nu også opdraget mine døtre til at blive. De skal søge lykken der, hvor de selv synes, den findes, fortæller lensbaron Niels Iuel-Brockdorff.

Kommende slotsherre

Rory Fleming, 34 år, er da også fuldt karriere-optaget af sit sportsrejse-bureau, der sender jægere og fluefiskere til hytter over hele verden.

Men på et eller andet tidspunkt synes det da nærliggende, at Caroline og Rory Fleming bosætter sig på slottet. For eksempel købte svigersønnen Rory Fleming - i øvrigt fætter til James Bond-forfatteren Ian Fleming - sidste vinter Tåsinges smukkeste skov Nørreskoven tilbage til Valdemars Slots besiddelse, og det har han jo nok haft en tanke med .

Barndomshjem

Til gengæld tyder intet på, at den anden slotsdatter, 24-årige Louise, bliver sydfynbo foreløbig eller nogensinde, skønt hun ved generationsskiftet overtager Bregninge Skov samt de tre huse, der er opført på arealet. Blandt andet er hun nu indehaver af sit barndomshjem, "Det gamle skibsbyggeri", Pilekrogen 28, hvor Iuel-Brockdorfferne boede, inden familien i 1982 indledte et elleve-årigt eksil og flyttede til Surrey i England i protest mod de danske skatteforhold.

Louise Eleonora Kathleen Iuel-Brockdorff blev for halvandet år siden uddannet som kunsthistoriker fra University of Virginia i USA og arbejder lige nu med kunst i London.

Jeg er blevet gammel

Udadtil forandres intet på Valdemars Slot. Niels og Molise Iuel-Brockdorff fortsætter som hidtil.

- Den eneste negative følelse, jeg har i forbindelse med generationsskiftet, er nok at skulle indse, at jeg er ved at blive gammel. Men ellers er det en vidunderlig fornemmelseá De gamle drosler ned, og ungdommen tager over, siger Niels Iuel-Brockdorff. Han fyldte selv 65 år i maj.
  • fyens.dk