Undersøgelse: Svendborgenserne lever det gode liv

Det gode liv er blevet kædet sammen med Svendborg i årevis, og nu viser en ny sundhedsundersøgelse, at mange svendborgenserne vurderer deres helbred som godt og deres livskvalitet som høj. Billedet her er fra en fotokonkurrence om det gode liv i Svendborg. Arkivfoto: Knud Mortensen

Undersøgelse: Svendborgenserne lever det gode liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborgenserne er de borgere i regionen, der betragter sig selv som dem med det bedste helbred.

Svendborg: Rigtig mange borgere i Svendborg lever det gode liv.

Det er en af konklusionerne i en ny undersøgelse fra Region Syddanmark, der har fokus på borgernes generelle sundhedstilstand i regionens 22 kommuner.

Undersøgelsen viser, at ingen andre vurderer deres eget helbred så godt som borgerne i Svendborg. 83,5 procent af svendborgenserne vurderer deres helbred til at være godt eller vældig godt, mens den tilsvarende andel i hele regionen er 81 procent.

Tallene viser ikke kun noget om borgerens selvopfattelse, men også om deres risiko for at blive syge eller dø. Det forklarer Grete Skøtt Pedersen, der er specialkonsulent i sundhedssekretariatet i Svendborg Kommune.

- Jo bedre man vurderer sit eget helbred, jo lavere risiko er der for på sigt at blive ramt af sygelighed og dødelighed, og det gælder også omvendt: Vurderer du dit eget helbred meget dårligt, er der større risiko for død og sygelighed, siger Grete Skøtt Pedersen.

Flere stillesiddende

Undersøgelsen viser også, at 78 procent af borgerne i Svendborg vurderer deres livskvalitet til at være god eller særdeles god, og selvom andelen var 80 procent i 2013, ligger Svendborg fortsat i den gode ende.

Undersøgelsen viser også, at andelen af både rygere, storrygere og nystartede rygere falder i Svendborg. Der er også færre, der drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefaling, men til gengæld stiger andelen af borgere med stillesiddende fritidsaktiviteter og borgere med overvægt.

Over 50 procent af borgere i undersøgelsen fra Svendborg er overvægtige, mens over 16 procent er svært overvægtige.

Det betyder, at der er nok at tage fat på for kommunens sundhedsafdeling. Grete Skøtt Pedersen vil nu dykke længere ned i tallene og blandt andet rette fokus på den sociale ulighed.

- Vi ser for eksempel et fald i andelen af daglige rygere blandt de højtuddannede, men ikke blandt dem med de laveste uddannelser. Så når andelen af rygere falder, betyder det ikke, at vores indsats ikke længere er nødvendig, siger Grete Skøtt Pedersen.

Spørgeskemaundersøgelsen blev udsendt til 2500 borgere i Svendborg Kommune sidste forår, og 1742 svarede på spørgsmålene.

Undersøgelse: Svendborgenserne lever det gode liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce