Underskuddet kan ikke vendes: Dagligbrugsen i Vindeby lukker

Efter en længere årrække med røde tal og konstant faldende omsætningen tager Coop konsekvensen og lukker Dagligbrugsen Sundhøj på Tåsinge. Foto: Katrine Becher Damkjær

Underskuddet kan ikke vendes: Dagligbrugsen i Vindeby lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svigtende omsætning og flere år med underskud betyder, at Dagligbrugsen Sundhøj i Vindeby på Tåsinge drejer nøglen om.

Tåsinge: Dagligbrugsen Sundhøj i Vindeby lukker ved udgangen af oktober.

Det er de kolde fakta i den besked, som den Coop-ejede butik har måttet give sine kunder.

"Årsagen er, at butikken i en årrække har givet underskud, og at der ikke er udsigt til, at denne udvikling vender", lyder det i en skrivelse, som er lagt op på dagligvarebutikkens Facebook-side.

Brugsuddeler i butikken, Nikolaj Jørgensen, må ikke udtale sig om lukningen, men henviser i stedet til Coop, og her bekræfter informationsdirektør Jens Juul Nielsen.

- Vi har i en lang årrække haft underskud og faldende omsætning år for år, og derfor ønsker vi ikke længere at drive den, siger informationsdirektøren, der ikke vil oplyse, hvad "en længere årrække" dækker over.

Sætte tal på omsætningen vil han heller ikke, men han oplyser, at forretningen har omkring 25 ansatte, og at der arbejdes på at skaffe dem nye jobs i Coops andre sydfynske butikker, som ud over Fakta og Kvickly består af forskellige typer af brugser.

Hvad bygningerne angår, så er de solgt, og Jens Juul Nielsen vil ikke oplyse, hvem der er køber.

Større oprydning

Det er ikke usædvanligt, at Coop lukker brugser, oplyser Jens Juul Nielsen.

- Vi har på det seneste lukket omkring 75 forretninger, som ikke har givet overskud. Der er primært tale om Fakta-forretninger, men der er også et par håndfulde Daglig- og Lokalbrugser imellem. Det her er så en efteroprydning, hvor vi prøver at komme helt i bund med de butikker, som er tabsgivende, og hvor vi ikke kan se, hvordan vi skal vende udviklingen, siger han.

Dagligbrugsen Sundhøj lukker senest 31. oktober, og Jens Juul Nielsen fortæller, at det godt kan blive tidligere.

- Vi begynder at sætte varerne ned nu, og så prøver vi at få butikken tømt så meget som muligt, siger han og oplyser, at det i første omgang er butikkens nonfood - altså isenkram - der får nye prismærker.

I Facebook-opslaget takker butikken kunderne for deres opbakning gennem årene og gør opmærksom på, at de frem mod lukningen 31. oktober fortsat vil kunne handle friske varer som brød og mælk, mens andre varer vil blive solgt ud med rabatter.

Underskuddet kan ikke vendes: Dagligbrugsen i Vindeby lukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce