Skat har sat landets professionelle idrætsklubber under lup, og i øjeblikket afkræver Skat dokumentation fra FC Svendborgs udbetalinger af skattefri godtgørelse. Projektet er ifølge underdirektør i Skat opstået, efter det har vist sig, at flere klubber har rod i deres skatteindberetninger.

FC Svendborg er kommet under Skats lup, og Skat afkræver i den forbindelse dokumentation for fodboldklubbens udbetalinger af skattefri godtgørelse til spillere og ledere.

I øjeblikket er Skat i færd med et projekt, der går ud på at vejlede om og føre kontrol med skatteforhold i landets professionelle idrætsklubber med henblik på at undgå skattefejl.

Det oplyser underdirektør i Skat, Orla Riishede, i en mail.

- Vi har et projekt i gang blandt de professionelle idrætsklubber i Danmark, som især dækker sportsgrenene fodbold, håndbold og ishockey. Der er tale om en kombination af kontrol og vejledning af de enkelte klubber.

Om det er med baggrund i projektet, Skat kræver dokumentation fra FC Svendborg, vides imidlertid ikke, og Skat selv kan ikke komme sagen nærmere grundet tavshedspligt, forklarer Orla Riishede.

- Skat er underlagt en udvidet tavshedspligt og kan derfor ikke kommentere på sager vedrørende konkrete borgere og virksomheder.

Af samme årsag er det uvist, om der er tale om en grundigere undersøgelse med grobund i eventuelle skattefejl hos FC Svendborg, eller om tjekket blot er af stikprøve-karakter.

Flere klubber fanget i skattefusk

Skats vejlednings- og kontrolprojekt begyndte i 2014 og opstod som følge af, at Skat ved stikprøvekontrol i diverse idrætsklubber erfarede, at seks af syv klubber ikke overholdt reglerne om navnlig udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse.

Som et nyligt eksempel på problematikken fik Odder IGF Fodbold i januar et skattesmæk på en million kroner, hvor størstedelen af beløbet bundede i fusk med kørepenge i perioden 2013 til 2016.

Desuden udmundede en sag i Middelfart G&BK i 2015 i, at klubben blev fratrukket 24 point og idømt en bøde på 200.000 kroner for overtrædelse af DBU's amatørbestemmelser. Sagen var en konsekvens af, at Skat havde påvist, at spillere i klubben, registreret som 'scouts', havde modtaget i alt 2,1 millioner kroner fra 2012-2015 i betaling for at spille i klubben. Penge, der var forklædt som skattefri godtgørelse.

Adspurgt om omfanget af idrætsklubber, Skat i øjeblikket går efter i sømmene, kan underdirektør Orla Riishede imidlertid heller ikke komme ind på.

- Da der er tale om igangværende kontrol- og vejledningsaktiviteter, har Skat ikke et endeligt overblik over omfanget af fejl, skriver Orla Riishede om projektet, som afsluttes medio 2017.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Hver en sten skal vendes: Fem mand vil rydde op i FC Svendborg

Hver en sten skal vendes: Fem mand vil rydde op i FC Svendborg

Sag om multibane: SfB-formand kan blive gjort personligt ansvarlig

Sag om multibane: SfB-formand kan blive gjort personligt ansvarlig

Trods sag om multibane: SfB-talentchef tror stadig på B-licensen

Trods sag om multibane: SfB-talentchef tror stadig på B-licensen