Under en uge til deadline: Gudmekøbmand mangler stadig over 175.000

Karin Hansen (th.) og Charlotte Høyer Jensen håber at nå de 950.000 kroner inden deadline d. 20. august. Foto: Katrine Becher Damkjær

Under en uge til deadline: Gudmekøbmand mangler stadig over 175.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redningsaktionen for købmanden i Gudme nærmer sig sin afslutning. Med under en uge til deadline mangler der stadig over 175.000 kroner, men folkene bag bevarer optimismen.

Gudme: Med under en uge til deadline mangler der stadig over 175.000 kroner i kassen for den lukkede købmandsbutik i Gudme, som lokale borgere arbejder på at genåbne til september. Det fortæller Charlotte Høyer Jensen, der sammen med Karin Hansen har meldt sig på banen til at blive det nye købmandspar i Gudme.

- Der er stadig et stykke vej, men vi har tilsagn om 773.500 kroner. Vi tror stadig på, at det lykkes, siger Charlotte Høyer Jensen og tilføjer, at de i dag har haft møde med grossisten Dagrofa for at høre om mulighederne.

- De nævnte, at vi måske kunne klare os for mindre, men vi er meget påpasselige for at undgå konkurs, siger hun.

I starten af august holdt Charlotte Høyer Jensen og Karin Hansen åbent hus, hvor de også åbnede for, at folk kunne købe anparter i den nye købmand til 1000 kroner stykket. Det har flere gjort, og langt de fleste har købt mellem to og fem anparter.

Købmanden i Gudme
Selskabet bag Min Købmand i Gudme blev taget under konkursbehandling 1. juni.

Fragtmanden Jan Finn Jensen forsøgte i umiddelbar forlængelse af konkursen at få lokalbefolkningen til at yde borgerlån, så butikken kunne fortsætte. Målet var at skaffe mellem 1 og 1,2 millioner kroner, og blandt andet fordi det kun lykkedes ham at samle 830.000 kroner ind, trak han sig.

Efterfølgende blev der nedsat en borgergruppe, som arbejdede videre på at få genåbnet butikken.

Undervejs erklærede to af dens tidligere ansatte, Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen, sig villige til at være købmænd.

Håbet er, at det via salg af anparter og borgerlån vil skrabe mindst 950.000 kroner sammen, så forretningen kan åbne 1. september.

Skal stemme dørklokker igen

Men der skal flere kroner i kassen, så derfor tager købmandsparret i denne uge ud for at mødes med en række erhvervsfolk.

- Vi har flere møder i løbet af ugen, og så håber vi, det viser sig at være nok, siger Charlotte Høyer Nielsen.

Derudover regner de med, at flere er hjemme fra ferie nu, så de to tager ud og banker på døre igen.

Kan måske rykke deadline

Hvis de mod forventning ikke når målet om de 950.000 kroner inden skæringsdatoen den 20. august, er der ifølge Charlotte Høyer Jensen to mulige scenarier.

- Hvis vi er for langt fra og kan se, det ikke kan lade sig gøre, bliver projektet ikke til noget, og så får borgerne deres penge tilbage. Men hvis vi er så tæt på og kan se, at vi kan nå det på en uge, så kan vi blive nødt til at rykke deadline. Det snakker vi med Dagrofa om, når vi mødes senere på ugen, siger hun.

Selv om der er tilsagn på 773.500 kroner, så kan pengene dog kun bruges, såfremt de står på kontoen. Og der mangler flere stadig at indbetale.

- Vi minder folk om at huske at indbetale, for vi kan reelt kun bruge de penge, der står på kontoen, og lige nu er det 525.600 kroner. Men vi ved, at flere af pengene er på vej ind på kontoen, siger Charlotte Høyer Jensen.

Under en uge til deadline: Gudmekøbmand mangler stadig over 175.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce