Ulmende sydfynsk politioprør

Lokalpolitifolk i Svendborg opponerer nu åbenlyst mod resultaterne af den nye politireform.
Foto: Rikke Madsen

Ulmende sydfynsk politioprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vrede i beredskabet over flere weekendvagter - frustration over 114 - og klagebrev til politiledelse og minister.

SVENDBORG: Utilfredsheden med politireformen ulmer blandt politifolk fra Svendborgs lokalstation. Også politidirektør Poul Løhde, Fyns Politi, erkender, at der tilsyneladende eksisterer en grøft tværs gennem Fyn.

- Politifolkene i Svendborg er dygtige og flittige, men det er som om, de har svært ved at se, de er en del af en større helhed, siger Poul Løhde.

Han har netop modtaget en klageskrivelse fra politiassistent Gert Jepsen, særlovsafdelingen i Svendborg.

Brevet, som er kommet i Stiftstidendes besiddelse, beskriver punkt for punkt, hvor alvorligt den svendborgensiske politimand betragter situationen. Også Justitsminister Lene Espersen og en række af Folketingets retsordførere har modtaget klagebrevet fra Sydfyn.

Samtidig - i tirsdags - måtte chefpolitiinspektør Michael Flemming Rasmussen drage til krisemøde med beredskabet i Svendborg, fordi beredskabet kan se frem til weekendvagt hver anden lørdag-søndag - og ikke som bebudet hver tredje.

- Men sådan bliver det. Også i Svendborg. Vi mangler altså 40 mand på hele Fyn i øjeblikket, fordi vi har haft mandskabsafgang og kun langsom tilgang, siger Poul Løhde.

Følelig frustration

Frustrationen i Svendborg er følelig.

- Vi søgte ind i beredskabet under falske forudsætninger. Havde jeg vidst, jeg skulle arbejde hver anden weekend, ville jeg have søgt noget andet. Jeg vil også gerne se min familie, siger en politiassistent fra Svendborg, der ønsker at være anonym.

Samme beskyttelse kræver Gert Jepsen ikke, og denne holdning kan nu koste ham en disciplinær reaktion fra Fyns Politis ledelse i form af en irettesættelse.

- Det overvejer jeg da. Folk har naturligvis ytringsfrihed, men også ansvar. Og det er smadderhamrende forkert af Gert Jepsen at hænge kollegaer fra Odense ud, siger politidirektør Poul Løhde.

Han henviser til Gert Jepsens pointe i brevet om, at alt for mange oplysninger fra borgerne på Sydfyn aldrig når længere end til vagtcentralen i Odense. Fordi kollegaerne i Odense får så mange henvendelser, at de ikke kan bestride opgaverne. Og måske - anfører Gert Jepsen i brevet - fordi "Odense-kollegaerne har et andet kodeks for service, end vi i kystbyerne. Odense driver storby-drift, med ligegyldighed og overfladiskhed, hvis man skal tro alle de beretninger, vi hører". Han konstaterer også, at borgerne ikke får samme service som tidligere og mister tillid til politiet.

- Det er ikke uden grund, at man efterhånden ikke kan få noget at vide fra borgerne på f. eks. Langeland. Sørgeligt, at man fra borgere skal høre "Man kan lige så godt lade være med at ringe. De kommer jo ikke alligevel", anfører Gert Jepsen og konkluderer: "Servicen er blevet forringet i en grad, så jeg er helt flov".

Ingen kommentar

Oprettelsen af alarmnummeret 114 har heller ikke fungeret, skriver Gert Jepsen. Det er svært at komme igennem.

Politidirektør Poul Løhde:

- Vi har haft tekniske problemer over hele landet med 114. Hvis en borger har ringet, hørte han en ringetone, men den ringede ikke hos os. Et stort problem og meget uhyggeligt. Men det skulle være afhjulpet nu, siger Poul Løhde.

Gert Jepsen har ikke ønsket at kommentere sin klageskrivelse.

Ulmende sydfynsk politioprør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce