Ulmende kritik: For dyr juleudsmykning


Ulmende kritik: For dyr juleudsmykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RYKKERE: 30-40 handlende mangler stadig at betale 100.000 kroner

SVENDBORG: Kritikken ulmer i det lokale handelsliv: Årets juleudsmykning i Svendborg var smuk, men alt for dyr.

Hver enkelt af de omkring 200 involverede forretningsdrivende i og omkring byens centrum skulle inden nytår have afregnet deres del af jule-gildet, men 100.000 kroner er stadig ikke indbetalt.

Skyldnerne vil i løbet af 5-6 dage modtage en rykker. Og ankermanden bag årets juleudstilling, Benny Nürnberg fra Svendborg Handelsstandsforening, lægger ikke skjul på, at der skal løftes i flok. Ingen får upåtalt lov at unddrage sig regningen.

- Hvis nogen ikke betaler, hvad de skylder, må vi andre overveje, om det fremover skal have markedsføringsmæssige konsekvenser for dem, siger Benny Nürnberg.

30-40 butikker skylder

30-40 forretningsindehavere har endnu ikke bragt deres gæld ud af verden, og i Svendborgs forretningsliv er det ingen hemmelighed, at mange finder de ægte granguirlander fra Brahesborg Gods og de i alt 60.000 ophængte lyspærer for bekostelige.

- Jeg har hørt kritikken, men finder den fejlanbragt. Svendborgs juleudsmykning er blevet berømt over hele landet. Det er ikke fair, siger Jytte Aagaard, der som formand for Sydfyns Centrum bærer medansvar for beslutningen om årets opskruede jule-ambitioner.

- Jeg synes ikke, det er blevet ret meget dyrere end tidligere år, siger Jytte Aagaard.

Af den samlede regning på 800.000 kroner betaler Svendborg Kommune halvdelen, lige som sponsorer har spyttet i kassen.

Resten af beløbet - under 400.000 kroner - skal betales af de forretninger, der må formodes at have forøget omsætningen under indtryk af de kønne omgivelser. Men mere end en fjerdel af butiksindehavernes andel er altså endnu ikke betalt.

Ambitioner bibeholdes

Mens en typisk mindre forretning i Svendborg julen 2003 blev pålagt at afregne omkring 1000 kroner for udsmykning, er beløbet denne gang steget til omkring 2500 kroner plus moms.

Benny Nürnberg har ikke personligt mødt kritik i den anledning.

- Hvis nogen synes, 2500 kroner er for dyrt, er det helt ude af proportioner. Vores juleudsmykning roses overalt. Vi skal ikke skrue ambitionerne ned, siger Benny Nürnberg.

Ulmende kritik: For dyr juleudsmykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce