Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

Foto: Carsten Bundgaard

Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frikadeller eller ej? DF’er Dorthe Ullemose lægger op til debat i Svendborgs byråd om, hvorvidt der skal serveres svinekød på de kommunale institutioner.

Står det til Dorthe Ullemose fra Dansk Folkeparti skal Svendborg Kommunes byråd sikre, at de kommunale institutioner fortsætter med at servere svinekød.

Dog har hun allerede trukket forslaget tilbage, fordi hun mener, at formuleringer i forslaget kan misforstås.

- Og i stedet for at vi taler om misforståelserne, vil jeg gerne tale om sagens kerne, siger hun.

Ifølge DF’eren, der både er medlem af Folketinget og Svendborg Kommunes byråd, står det ikke klart nok i hendes eget forslag, at hun mener, at man ikke skal tvinge nogen til at spise svinekød. Men man skal heller ikke fjerne det for at tage hensyn til bestemte grupper.

- Sagen handler ikke om, at jeg som politiker vil tvinge institutionerne til at servere svinekød. Det handler om, at man ikke skal fjerne svinekød for at tage hensyn til en bestemt religion.

Selvom hun nu har trukket forslaget tilbage fra byrådsmødet den 26. januar, vil hun stadig have det på dagsordenen. Dog skal det behandles i kommunens forvaltning først.

Dorthe Ullemose "påtænker at tage emnet op til næste byrådsmøde". Det gør hun, fordi dansk madkultur er vigtigt for Dansk Folkeparti. Og hun mener, det er et emne, der skal ordnes politisk, fremfor at ansvaret bliver lagt over på institutionerne og forældrebestyrelsen.

- Det er et problem i mange andre danske kommuner – blandt andet Islev og Herlev, hvor man fravælger svinekød i institutionerne. Derfor handler forslaget om, at vi skal være på forkant i Svendborg.

Ullemose: Gris på dagsordenen i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce