Udvidelse af kvægbedrift bliver politisk anliggende

Dispensationsansøgning fra kvægbedrift i Brændeskov danner baggrund for principiel politisk drøftelse om udvidelser af bedrifter i landbrugserhvervet i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bothager

Udvidelse af kvægbedrift bliver politisk anliggende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egentligt var der lagt op til, at forvaltningen i Svendborg Kommune ville give en kvægbedrift nord for Brændeskov dispensation til at udvide. Men Enhedslisten rejste sagen i byrådet, og nu bliver bedriftsudvidelser i landbruget et principielt politisk anliggende.

Brændeskov: En kvægbedrift på Bøllemosevej nord for Brændeskov med planer om at udvide ender nu igen på politikernes bord i Miljø- og Naturudvalget til en principiel politisk drøftelse af kvæg- og svinebedrifters muligheder for at udvide.

Det besluttede byrådet i Svendborg tirsdag aften, efter den principielle diskussion blev bragt op af Jesper Kiel (EL).

I den konkrete sag fra Brændeskov søger man om dispensation til at udvide med med 1700 kvadratmeter staldbygning, fordi det planlagte byggeri ligger 16 meter fra naboskel, mens afstandskravet er 30 meter.

- Vi synes, man må stille det krav, at man overholder reglerne, når man udvider denne form for erhverv, lød det fra Jesper Kiel, der mener, at man politisk bør tage stilling til, om forvaltningen i Svendborg Kommune fremover skal dispensere i denne slags sager, sådan som det hidtil har været praksis.

- Vi synes, man skal have en restriktiv tilgang til det, og det vil vi gerne have, at man forholder sig til politisk, lød det.

Tilbage i udvalget

Den 6. februar blev politikerne i Miljø- og Naturudvalget orienteret om dispensationssagen.

Her skrev forvaltningen til politikerne at, "dispensationsansøgningen om placering af tilbygningen cirka 16 m fra naboskel kan imødekommes".

Jesper Kiel besluttede dog at løfte sagen op i byrådet med henblik på en principiel politisk drøftelse. Megen drøftelse blev det dog ikke til.

Udvalgets formand, Bruno Hansen (SF), gav udtryk for, at " sagen bør sendes tilbage til politisk behandling", og det var det øvrige byråd enig i.

- Vi ønsker også, at der skal tages stilling til det politiske grundlag, så vi støtter, at sagen sendes tilbage, lød det fra Karl Magnus Bidstrup (AL), og Søren kongegaard (S) erklærede sig enig, mens Birger Jensen (V) bøjede sig for flertallet.

- Hvis et flertal gerne vil sende den tilbage til udvalget, så fint nok for os, så lad os tage den der, sluttede han.

Således er det nu op til udvalgets medlemmer at lægge sig fast på en praksis i lignende sager fremover.

Udvidelse af kvægbedrift bliver politisk anliggende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce