Behovet for en støtte- og kontaktperson for skrøbelige unge er stort i Svendborg Kommune. Derfor vil Social- og Sundhedsudvalget have stillingen opnormeret fra deltid til fuldtid.

Svendborg: For tiden diskuteres det i Svendborg Kommunes udvalg, hvilke forslag man vil have med til budgetforhandlingerne for 2018. Den øvelse var Social- og Sundhedsudvalget igennem onsdag.

Et af de forslag, der slap igennem på mødet var et om en opnormering af kommunens unge-SKP-medarbejder (støtte- og kontaktperson, red.) til en fuldtidsstilling. SKP-medarbejderen gør et opsøgende arbejde for at finde og hjælpe ustabile unge, som skal bruge hjælp med dagligdagen.

Siden oprettelsen af unge-SKP'eren som deltidsstillingen i 2016 har der været nok at se til. Over halvandet år har SKP-medarbejderen haft 67 brugerforløb og 180 øvrige henvendelser, og der har vist sig at være behov for mere hjælp til de unge, end de økonomiske rammer lige nu giver plads til med de 23 timer om ugen, som er til rådighed i deltidsstillingen.

Derfor var det også et enigt udvalg, der valgte at tage opnormeringen til fuld tid med som forslag til budget 2018. Det forklarer formand for Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Ringgaard (R), om forslaget, som vil koste 180.000 kroner mere på budgettet end deltidsstillingen.

- Det, vi får at vide, er, at der er et stigende antal unge med sindslidelser, som skal mødes noget før, så de ikke bliver indlagt. Og derfor vil vi arbejde meget på at få det her forslag med igennem, hvis vi kan finde pengene.

- Vi håber jo, at der er plads i budgettet til udvidelsesforslag, og vi kan også overveje at omstrukturere og finde en halv stilling et andet sted, hvis det er det, der skal til, siger hun.

Nina Stark, som har siddet i stillingen siden dens oprettelse, håber, at pengene til en opnormering kan findes. Hun har nemlig haft flere unge at se til, end hun kunne nå på deltid.

- Lige fra stillingen har været oprettet, har vi kunnet mærke, at der er et kæmpe behov. Der er masser af unge mennesker, der har brug for støtte og masser af familier, som ringer, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre. Der er rigtig meget at tage fat på, så jeg har måttet prioritere at give dem, der har haft mest behov min tid, hjælp først og så gemme de andre, til der var lidt luft. Så det har været lidt svært at opfylde sine rolle, siger unge-SKP'eren, som arbejder op til fuldtid med psykiatrisk bostøtte.

- Der bliver nogle bostøttetimer, der skal fyldes ud, men det må man jo så finde nogle andre til, slutter hun.

  • fyens.dk