Udvalg slår fast: Parterne skal selv løse parkeringsproblem

Når de få pladser på havnen i Gambøt er optaget, parkerer folk på Gambøtvej, nogle endda ulovligt. Arkivfoto: Gitte Gedde

Udvalg slår fast: Parterne skal selv løse parkeringsproblem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er op til bygherre og sejlklub at lande en aftale, der kan løse parkeringsproblemet i Gambøt, fastslår Teknik- og Erhvervsudvalget. Thurø Sejlklub er ikke enig.

Thurø: Otte offentlige parkeringspladser og ti, der tilhører Thurø Sejlklub, er ikke nok til de mange biler, der ofte har brug for parkering i forbindelse med ærinder i sejlklubben eller på eller omkring havnen i Gambøt.

Problemet med biler, der holder parkeret, hvor de ikke må, i området, er stort og har været det i mange år, og nu skal der findes en løsning.

Sådan lyder meldingen fra Teknik- og Erhvervsudvalget, der netop har indstillet, at en lokalplan for et nyt blandet bolig- og erhvervsområde og en parkeringsplads øst for Gambøtvej inden længe bliver sendt i høring.

Jorden, der planlægges for, er ejet af Claus Larsen, koncernchef i S. Guldfeldt Nielsen A/S. Og nu er det udvalgets holdning, at han og Thurø Sejlklub skal se at få talt sig frem til en aftale om et jordstykke til parkering, som kan løse problemet med mangel på plads til biler omkring den lille havn.

- Vi i udvalget forventer, at havnen og bygherre får sat sig ved et bord og bliver enige om, hvor de parkeringspladser skal være, og bliver enige om, hvad det koster og så videre. Sådan at når de otte uger er gået, kan vi placere parkeringspladserne i lokalplanen, lyder det fra Flemming Madsen (S), formand for Teknik- og Erhvervsudvalget.

Der kan kun laves parkering ved Gambøt, hvis de to parter får lavet en aftale, for kommunen kommer ikke til bidrage med parkeringspladser, understreger Flemming Madsen.

- Det er en privat havn, så det er ikke et kommunalt problem. Det er et privat problem. Og det her er sidste chance for at få det løst, siger han.

Sejlklub: Kommunen bør hjælpe

Sådan ser Ib Oldrup, der er formand for Thurø Sejlklub, dog ikke helt på det.

I sejlklubben har problemet været på dagsordenen længe, men formanden mener ikke, at klubben er ene om at have problemet.

- På den ene side er vi en klub, der skaber en masse aktiviteter til gavn for hele kommunen, og på den anden side har vi en kommune, der ikke vil støtte, at folk har nogle parkeringspladser, når de kommer og dyrker de her aktiviteter, siger Ib Oldrup.

Han mener, at kommunen i et eller andet omfang burde støtte etableringen af en parkeringsplads, fordi det ikke kun handler om at tilgodese de mennesker, der kommer i sejlklubben.

- Vi har også mennesker, der kommer og parkerer deres bil for at gå en tur langs vandet, så det er jo til gavn for flere andre mennesker. Og det handler også om de mennesker, der bor på de veje, hvor bilerne så parkerer i stedet. Derfor mener jeg, der er et behov for parkering, som kan gavne øen, siger han.

Sejlklubben har allerede været i dialog med Claus Larsen, men når høringsperioden går i gang, vil de genoptage snakken. Set fra Claus Larsens side ligger løsningen lige for.

- Den er, at de køber det stykke jord, der udlægges til parkering, siger Claus Larsen, der ikke selv har nogen planer om at bruge sin jord på parkeringspladser.

Flemming Madsen og resten af udvalget ser heller ikke andre muligheder for sig.

- Det er den sidste mulighed. Ellers bliver chancen for en parkeringsplads derovre forpasset, siger han.

Det er byrådet, der endeligt skal godkende, at lokalplanen og kommuneplantillægget, der er forudsætningen for lokalplanen, bliver sendt i høring.

Udvalg slår fast: Parterne skal selv løse parkeringsproblem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce