Svendborg: Fire brandfolk og en indsatsleder fra Beredskab Fyn i Svendborg var ved ottetiden søndag morgen en tur forbi Scandinavian Brake Systems på Kuopiovej i det nordlige Svendborg, fordi en automatisk alarm var gået i gang.

Ifølge indsatsleder Kenneth Hørdum var det en kuliltedetektor, der var aktiveret - og med god grund.

- Det viste sig, at der var problemer med udsugningen, og at kulilten fra en ovn derfor ikke blev suget ud, siger han.

Nogle ansatte på fabrikken fik udsugningsanlægget op at køre igen, og så kunne brandfolkene trille tilbage til garagen - uden at have fået sved på panden. (finn)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.