Automatisk brandalarm blev udløst, da kvindelig gæst ville sætte lokkerne på Hotel Ærø i Svendborg.

lSvendborg: Normalt er det rygning på værelset, der kan udløse den automatiske brandalarm på Hotel Ærø, men nu har systemet fået en ny fjende: Hårlak.

Da en kvindelig gæst søndag morgen lidt før klokken ni skulle sætte lokkerne på sit værelse på hotellet i Brogade, blev der skudt så meget hårlak af sted, at hotellets brandalarm blev udløst.

Få minutter senere stod Brian Andersen, indsatsleder hos Beredskab Fyn, på hotellet og i hans kølvand kom en sprøjte med fire mand for fuld udrykning.

- Jeg mødte kvindens mand på gangen, og han fortalte, hvad der var sket, fortæller indsatslederen, der kunne sende mandskabet hjem, efter at han havde tjekket værelset og alarmsystemet.

Hotellet slipper dog ikke fra affære uden en regning. Når den automatiske brandalarm bliver udløst, og der ikke er synlige tegn på brand, så ryger der automatisk en regning af sted fra Beredskab Fyn på omkring 6000 kroner.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.