En gruppe på 12 udenlandske rejsearrangører ser i øjeblikket nærmere på Fyn som cykeldestination, og de er begejstrerede for cykelstierne og de respektfulde bilister.

Svendborg: Vi bliver tit beskyldt for at køre aggressivt og tage for lidt hensyn til cyklister, men spørger man de 12 udenlandske rejsearrangører, som i disse tage ser nærmere på Fyn som cykeldestination, er indtrykket det stik modsatte.

Den internationale delegationen fra rejsebureauer og turoperatører er på besøg for at undersøge, om de skal begynde at sælge cykelrejser til Fyn, og amerikanske Olivia Leeds fra selskabet Bike Tours er faldet pladask for de danske cykelstier.

- Det har vi slet ikke dér, hvor jeg kommer fra, og i USA er der heller ikke den samme respekt for cyklister. Her giver bilisterne plads for cyklisterne, siger Olivia Leeds, og canadiske Mike Harris fra rejseselskabet Butterfield and Robinson er enig.

- I har en fantastisk infrastruktur for cyklister, og man kan tydeligt mærke, at bilisterne er vant til, at her er mange cyklister, som bliver respekteret på en anden måde, end jeg kender fra mit hjemland, siger han.

Gode drømme

Mike Harris har i to år solgt pakkerejser i den dyre klasse til amerikanske og canadiske turister, som kombinerer et ophold på Stella Maris eller Faldsled Kro med en tur på de fynske cykelstier.

- Her er nogle virkelig hyggelige byer, som ikke er for store, men som heller ikke er så små, at der ikke sker noget, og det passer perfekt til cykelturister, siger han.

Italienske Stefano Bonato fra rejseselskabet Jonas er på vej ind på det danske cykelmarked, og han fortæller, at cykelturismen startede i Italien for 20 år siden, men først for alvor har fået fat nu. Han er sikker på, at han kan sælge fynske cykelrejser til sine landsmænd.

- Jeg har nærmest tabt mit hjerte til de mange gamle bygninger og den afslappede atmosfære. Her er som i et eventyr, og det er let at få nogle gode drømme her, siger Stefano Bonato, der mener, at Danmark passer bedre til italienske cykelturister end det bjergrige støvleland.

- Cykelturisme er først rigtig ved at få fat i Italien, så vi er ikke så stærke, og derfor er det her flade landskab rigtig godt at starte i, forklarer han.

Olivia Leeds fra amerikanske Bike Tours arrangerer cykelture for turister over hele Europa, og hun er sikker på, at hendes landsmænd vil elske Fyn.

- Vores kunder er ikke til extreme-cykling. De cykler omkring 45 kilometer om dagen, og her passer terrænet rigtig godt, og de kan hver dag nå flere stops ved museer, slotte og små bryggerier, siger den amerikanske rejsearrangør.

Dyrt og regnfuldt

Med i gruppen er også Eddy Nomden fra det hollandske selskab Fiest-Fun. Han arrangerer rejser, der kombinerer camping med cykelturisme, men trak sig ud fra det danske marked for fem år siden. Nu er han på vej tilbage med en planlagt start i 2018. Også han er begejstret for de sikre fynske cykelveje.

Til gengæld er han hverken vild med vejret eller de danske priser.

- Fyn er rigtig dejlig, men det er dyrt at gå ud og spise, og jeg er bange for, at hollænderne vil blive overraskede og gå hjem og advare om de høje priser, siger Eddy Nomden.

Gruppen kom til Danmark tirsdag og har blandt andet besøgt Faaborg Museum, Valdemars Slot og Egeskov Slot. Torsdag og fredag fortsætter programmet blandt andet med en workshop med besøg af turistaktører fra hele Danmark samt en guidet tur i Odense.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.

Mere om emnet

Se alle
Hele verden skal cykle på Fyn

Hele verden skal cykle på Fyn

Indsigt: 12 spor skal gøre Fyn til cykelmekka

Indsigt: 12 spor skal gøre Fyn til cykelmekka