Uddannelsesstation til Svendborg: EA Lillebælt-rektor ser muligheder

Både for de studerende og det lokale erhvervsliv i Svendborg er der muligheder i at placere serviceøkonomuddannelsen i Svendborg, mener rektor på Erhvervsakademiet Lillebælt, Jens Mejer Pedersen. Foto: Kirstine Mengel

Uddannelsesstation til Svendborg: EA Lillebælt-rektor ser muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Serviceøkonom-uddannelsen kommer til Svendborg, offentliggjorde regeringen i går i forbindelse med den store anden runde af udflytning af statslige arbejdspladser. God idé, mener rektor på Erhvervsakademiet Lillebælt Jens Mejer Pedersen, der forudser efterspørgsel på uddannelsen i det sydfynske.

Svendborg: Efter planen åbner serviceøkonomuddannelsen i Svendborg til sommer.

Det er en del af resultatet af regeringens store udflytningsrunde volume II, som delvist blev offentliggjort i går.

Det er Erhvervsakademiet Lillebælt, der står for at åbne en afdeling i Svendborg og til sommer kommer til at udbyde uddannelsen til serviceøkonom i Svendborg.

Og ifølge rektor på Erhvervsakademiet Lillebælt - der i øjeblikket udbyder videregående uddannelser i Odense og Vejle - er der potentiale i en afdeling i Svendborg.

- Svendborg og Sydfyn er stærke inden for turisme og oplevelser, så vi tror på, at der vil være en efterspørgsel efter serviceøkonomuddannelsen i området, udtaler rektor Jens Mejer Pedersen i en pressemeddelelse.

Serviceøkonom
Dimittender fra uddannelsen til serviceøkonom fra Erhvervsakademiet Lillebælt kan varetage en række jobs inden for hotel- og restaurationsbranchen, turisme eller event-området.De studerende uddannes til løbende dialog med kunder og en arbejdsdag med planlægning og organisering af serviceydelser. Undervisningen giver kompetencer, der gør de studerende i stand til at koordinere og administrere på alle niveauer og arbejde på tværs af kulturelle, uddannelsesmæssige og sproglige grænser især inden for administrative, økonomiske og markedsføringsmæssige områder.

Uddannelsen, der tager to år, er én af 32 uddannelser på Erhvervsakademiet Lillebælt, der retter sig mod beskæftigelse i erhvervslivet.

Erhvervsakademiet Lillebælt er Region Syddanmarks største erhvervsakademi med 4200 studerende og 333 medarbejdere fordelt på uddannelser i Odense og Vejle og til sommer også i Svendborg.

I sommeren 2018 fusionerer akademiet med University College Lillebælt, så de tilsammen rummer 41 uddannelser, 11.000 studerende og mere end 1.000 medarbejdere.

Samarbejde med erhvervslivet

Hvis det går efter planen, kan de første elever begynde på uddannelsen til sommer, hvor der starter cirka 20 om året.

Men for at etableringen af uddannelsen bliver en succes, kræver det samarbejde med det lokale erhvervsliv, påpeger Jens Mejer Pedersen.

- Et stærkt samarbejde med de lokale virksomheder er afgørende for, at vi kan tilbyde vores kommende studerende i Svendborg de helt rigtige muligheder undervejs i uddannelsen. Det både i form af projekt- og praktikforløb, men i høj grad også, når det kommer til at danne grundlag for, at vores dimittender kan komme ud i spændende jobs efterfølgende, siger han.

Vokseværk

I første omgang er det kun en del af den to-årige uddannelse, man efter sommer kan tage i Svendborg, forklarer Jens Mejer Pedersen.

- Op til halvdelen af den teoretiske del kan man tage i Svendborg, resten tager man i Odense. Men det er jo kun en start. Ambitionen er, at man efter et par år eller tre kan have den fulde uddannelse i Svendborg, siger han og fortsætter:

- Og så håber jeg jo, at den kommer til at kunne tiltrække studerende fra andre steder end Svendborg; Odense eksempelvis, siger han og forklarer, at det afhænger af, om de kan få skruet en uddannelsesprofil sammen på den nye skole, som unge i andre dele af landet kunne være interesseret i at rejse til Svendborg efter.

Uddannelsesstation til Svendborg: EA Lillebælt-rektor ser muligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce