Svindlere forsøgte at narre et større beløb fra E. Aabo Andersen i Tved. Den gik ikke, men det var tæt på, for svindlen var ualmindelig udspekuleret og veludført.

Svendborg: Vogt jer for svindlere - de bliver stadigt mere kreative.

Det er beskeden fra Claus Aabo Andersen, som ejer virksomheden E. Aabo Andersen A/S i Tved.

I sidste uge var han på skiferie, da han pludselig modtog en sms.

- Det var min økonomichef, der skrev, at nogen havde sendt to breve til min bank, Sydbank, med besked om, at de skulle overføre penge, fortæller Claus Aabo Andersen, der bad økonomichefen lade sagen ligge, til han var hjemme igen.

Brevene

Der er sendt to breve til Sydbank.Begge er skrevet på E. Aabo Andersens brevpapir og underskrevet af direktør Claus Aabo Andersen og bestyrelsesformand Flemming Eltang, der dog i brevene har fået titel af økonomidirektør.

Underskrifterne er dog falske.

I det ene bliver banken anmodet om at overføre 12.000 euro til E. Aabo Andersens egen konto i Sydbank i Flensborg.

Det andet er en anmodning om at overføre 39.952 euro til Siam Commercial Bank i Bangkok, Thailand.

Ifølge brevet er pengene betaling for en faktura.

Brevene er sendt som almindelig post og stemplet i Frankrig.

Sagen er nu meldt til politiet.

(finn)

 

Da Claus Aabo Andersen var tilbage på fabrikken på Finlandsvej, kunne han konstatere, at det ikke var folk fra de lavere plattenslagerdivisioner, der havde været på spil.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Overbevisende breve

De to breve, som er sendt fra Frankrig, er nemlig overbevisende.

Det er tænkt som en advarsel. For når de er blevet så frække som her, så skal der nok være nogen, der ryger i fælden.

Claus Aabo Andersen, ejer af og direktør i E. Aabo Andersen A/S.

- De er skrevet på vores eget brevpapir, og så er de skrevet under med kuglepen. Det ligner ikke helt min underskrift, men den er derhenad, siger Claus Aabo Andersen, der mener, at afsenderne har lavet et solidt hjemmearbejde.

- De må have fundet vores brevpapir på nettet og kigget i vores årsregnskaber for at se, hvordan vores underskrifter ser ud, siger han.

Også Aabos bestyrelsesformand, Flemming Eltang, har tilsyneladende skrevet under - men er dog tituleret "økonomichef".

Men det ser alligevel professionelt ud, og der er tænkt over detaljen.

For eksempel er den ene underskrift skrevet med blå kuglepen og den anden med sort, og det er ikke begge breve, der ville have givet dem penge i kassen.

I det ene bliver Sydbank anmodet om at sende 12.000 euro til Aabos egen konto i Sydbank i Flensborg - en konto, som Aabo rent faktisk har.

- Jeg tror, de har gjort det for, at det andet brev ikke skulle vække mistanke, siger Claus Aabo Andersen med adresse til brevet, hvor Sydbank bliver bedt om at overføre 39.952 euro fra Aabos konto til en Tresor Meso Msimbas konto i Siam Commercial Bank - i Bangkok.

Det skete som bekendt aldrig, fordi folkene i Sydbank og Claus Aabo Andersens økonomichef var årvågne.

Men svindlen er alt i alt så overbevisende, at det efter Claus Aabo Andersens opfattelse godt kunne være gået galt, og derfor har han ikke bare meldt sagen til politiet, men også valgt at stå frem.

- Det er tænkt som en advarsel. For når de er blevet så frække som her, så skal der nok være nogen, der ryger i fælden, siger Claus Aabo Andersen.

Sydbank-chef: Professionelt

Hos Sydbank i Svendborg oplyser afdelingsdirektør Christian Ulrich, at banken altid ringer til virksomheden og tjekker, når den får skriftlige anmodninger om at overføre penge.

Men det kan godt gå galt alligevel.

- Vi ser ofte det her i ferier, og det kan betyde, at der måske er en afløser på bogholderfunktionen i virksomheden. Og det øger chancen for, at svindlen vil lykkes, siger Christian Ulrich, der oplyser, at de i Sydbank er udsat for mange forsøg på svindelnumre.

- Men det er typisk på mail, hvor sproget virker ubehjælpsomt, og hvor nogen påstår at have mistet alt på en ferie og derfor beder om at få overført penge i en fart. Men det her har jeg ikke set før. Det er afgjort i den professionelle ende, siger Christian Ulrich.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
Nu går svindlerne efter de mindre virksomheder

Nu går svindlerne efter de mindre virksomheder