Tyvstart på Torvet: Fem retter mad hittede - banko og ni slags sild gjorde ikke

Kokke fra Vester Skerninge Kro, Restaurant Resumé, Hotel Svendborg, Hotel Christiansminde og Restaurant Garniture i færd med at anrette den første af de fem retter ved arrangementet "Lokale laver lokalt", som igen kunne melde udsolgt. Foto: Katrine Becher Damkjær

Tyvstart på Torvet: Fem retter mad hittede - banko og ni slags sild gjorde ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke alt var lige succesfuldt for Kulinarisk Sydfyn på Torvet i Svendborg onsdag aften. Interessen for fem retter mad fra sydfynske stjernekokke var stor, mens det kneb med at trække folk til madbanko og sildebord. Men ting tager bare længere tid i Svendborg, lød det fra Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn.

Svendborg: Hun har aldrig spillet banko før.

Men da Charlotte Cramon fra Tved hørte i radioen, at Kulinarisk Sydfyn holdt banko med kulinariske præmier, rykkede hun sammen med sin datter, Emma, og forældrene Tove og Hans Jørgen Mortensen til Torvet i Svendborg sent ud på eftermiddagen onsdag.

- Jeg plejer at tage til Kulinarisk Sydfyn i weekenden, men vil godt bakke op om, at de har udvidet til også at holde det i hverdagene op til, siger hun, da vi fanger hende umiddelbart efter spillet, og om det så blev en succes, får lov at stå hen i det uvisse lidt.

For vi har indfundet os på Torvet en god halv times tid før, og i et af de to store telte møder vi Mikael Hansen, der er daglig leder i Kulinarisk Sydfyn og ikke ser udelt begejstret ud.

- Vi lavede kulinarisk banko sammen med Svendborg Event, dengang vi holdt til i Krøyers Pakhus. Og vi har valgt at holde det her for første gang, fordi vi troede, det kunne skaffe liv på Torvet, siger han.

Alt tager tre år i Svendborg. Vi har før prøvet, at vi har holdt noget, hvor der ikke er kommet ret mange, men hvor folk fra København og andre steder har sagt, at det var fantastisk og en god idé. Året efter kommer der heller ikke rigtigt nogen, men når vi så aflyser, kommer folk fra Svendborg og siger, at de ikke kan forstå det. For så har de måske hørt fra deres moster Gerda i Odense, at det var fantastisk.
Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn.

Alt tager tre år

Nogen bragende succes er det dog ikke.

Omkring 40 er dukket op for at købe bankoplader til en 10'er, og heller ikke et andet tiltag, Det Store Sildebord, har tag i folket. Blot en snes har bidt på - og det på trods af, at bordet byder på ni variationer af den så populære fisk.

- Vi havde håbet, vi kunne fylde teltet med 100 eller 150 mennesker, men jeg er ikke skuffet, siger Mikael Hansen, der mener, at der er noget helt særligt ved den sydfynske hovedstad.

- Alt tager tre år i Svendborg. Vi har før prøvet, at vi har holdt noget, hvor der ikke er kommet ret mange, men hvor folk fra København og andre steder har sagt, at det var fantastisk og en god idé. Året efter kommer der heller ikke rigtigt nogen, men når vi så aflyser, kommer folk fra Svendborg og siger, at de ikke kan forstå det. For så har de måske hørt fra deres moster Gerda i Odense, at det var fantastisk, siger Mikael Hansen og føjer til, at han og de øvrige bag Kulinarisk Sydfyn har lært noget.

- Vi siger altid alle gode gange tre, men lad alligevel det her være en venlig opfordring til, at folk bakker op fra start, siger han og svarer bekræftende på spørgsmålet, om kulinarisk banko og sildebord skal have chancen igen næste år.

Fem retter er en succes

Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at ramme rigtigt i første hug.

Sidste år var der premiere på "Lokale laver lokalt" - et arrangement, hvor kokke fra de velsagtens bedste sydfynske restauranter tilbereder fem små retter mad.

Der var udsolgt med 150 spisende gæster begge dage, og også i år er samtlige billetter solgt.

Svendborg-ægteparret Ib Berg og Susanne Jensen er blandt dem, der har købt billet, og for dem er der tale om en premiere.

- Vi ville have været med sidste år også, men vi kunne ikke få billet, siger Ib Berg, og Susanne Jensen supplerer:

- Da vores genbo fortalte, at det var okay, besluttede vi at prøve igen. Og vi er spændt på, hvad det er for noget, siger hun.

For dem var hverken kulinarisk banko eller sild i spil.

- Sild får vi jo hele tiden, konstaterer Ib Berg.

Fornøjelig eftermiddag

Men de var formentlig ikke gået helt galt i byen, hvis de havde valgt kulinarisk banko.

Efter spillet er Charlotte Cramon i hvert fald begejstret - og ikke kun fordi hun har vundet på fuld plade.

- Det er ærgerligt, at der har været så få, men dem, der er blevet væk, er gået glip af en fornøjelig eftermiddag og gode præmier. Det var simpelthen så sjovt, og min datter og min mor vandt også, siger Charlotte Cramon, der næppe har købt sin sidste plade.

- Jeg kommer igen næste år, lyder det.

Tyvstart på Torvet: Fem retter mad hittede - banko og ni slags sild gjorde ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce