Fire tyve stak af med pengeskab i Svendborg, men nåede ikke ret langt. Bilen og byttet passede ikke sammmen

Måske findes der et kundskabens træ.

Men de fire mænd, som onsdag aften var på spil i Svendborg, har i givet fald næppe spist af topskuddene fra det.

I hvert fald gik det galt, da de slog til mod dækcentret Euromaster på Tværvej i Svendborg onsdag aften ved 22-tiden.

Starten var ellers god nok.

Det lykkedes dem at brække ind, og de havde også held til at få slæbt et pengeskab ud og læsset i en bil, beretter Gert Petersen, der er politiassistent ved Fyns Politi i Svendborg.

Men undervejs blev de forstyrret af en 58-årig kvinde, som var ude at gå en tur med en 15-årig dreng, og da de gav lyd, sprang tyvene ind i bilen og kørte derfra.

Uden at lukke bagklappen.

- Tre af dem sad på bagsædet og holdt pengeskabet, så det ikke faldt ud, men det var åbenbart for hårdt. For de susede ind på en parkeringsplads i området og satte pengeskabet af igen, siger Gert Petersen.

Så skabet blev fundet, mens det lykkedes tyvene at slippe væk, og politiet vil godt have hjælp til opklaringen.

Meget andet end et signalement af bilen er der i skrivende stund ikke at gå efter, og ifølge Gert Petersen var den sort og grå og måske en Toyota Corolla - altså en personbil med stor bagklap.

Og altså et køretøj, der ikke egner sig til pengeskabstransport.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.