Tyrkisk restauratør raser over afslag

Politikerne ved intet om restaurationsbranchen. Måske skyldes afslaget, at jeg er udlænding, siger tyrken Osman Tekbas, som nu overvejer at gå rettens vej.
Foto: Kim Rune

Tyrkisk restauratør raser over afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RACISME?: Er det fordi jeg er udlænding, spørger Osman Tekbas

SVENDBORG: Beværternævnet er uenigt. Det samme er byrådet. Men slutresultatet lader sig ikke rokke - Osman Tekbas, 49 år, får ingen 05-bevilling til den gamle Bio's Night Club i Brogade, som står gabende tomt.

Politikerne fastholder den nuværende grænse for antallet af sene bevillinger, nemlig seks styk fordelt på diskotekerne Crazy Daisy, Den Blå Gård, Børsen, Chess, Arne B. samt De tre Musketerer.

Osman Tekbas forstår ikke afslaget. Han overvejer at gå rettens vej eller kontakte konkurrencestyrelsen.

Frygt for mere uro

- Det kan ikke være rigtigt, det her. Politikerne ved intet om restaurationsbranchen. Svendborg kan sagtens tåle flere 05-bevillinger, mener restauratør Osman Tekbas, som tidligere har forpagtet det gamle Las Vegas i 12 år, drevet og ejet to forretninger under navnet Osmans Pizza i Svendborg samt startet Cafe Citronen.

Borgmester Jørgen Henningsen, formand for bevillingsnævnet, var blandt de byrådsmedlemmer, som stemte imod endnu et natdiskotek i Svendborg.

- Ud over at vi har aftalt et loft på seks 05-bevillinger, frygter jeg, at nattelivet i Svendborg skal blive endnu mere uroligt, siger borgmester Jørgen Henningsen til Fyens Stiftstidende.

"Det ligner racisme"

- Det er jo noget vrøvl. Det kan ikke være den reelle forklaring. Måske får jeg afslag, fordi jeg er udlænding. Det ligner racisme, erklærer Osman Tekbas.

Osman Tekbas ønsker på den gamle Bio's Night Club at henvende sig til det modne publikum. Aldersgrænse på 21 år. God gammeldags dansemusik.

- Sådan et sted mangler der i Svendborg. Chess og Crazy Daisy er jo rene børnehaver, mener Osman Tekbas.

Splittet byråd

I byrådssalen støttede Venstres gruppe samt Dansk Folkepartis Morten S. Pedersen Osman Tekbas indrykning i det svendborgensiske natteliv.

- Det bygger jo på tro, hvorvidt et nyt diskotek vil skabe mere vold i bydelen. Det tror jeg ikke på. Tværtimod. Måske kunne Bio's Night Club tynde lidt ud i besøgstallet på Crazy Daisy og Den Blå Gård, som godt kan være overbefolket, mener Morten S. Pedersen.

- Men i øvrigt er det hverken Osmans ellers byrådets problem, hvis der er uroligt i Svendborgs natteliv. Det er politiets, og kan de ikke klare opgaven, må de have flere ressourcer. Jeg går ind for fri næring, siger Morten S. Pedersen.

Osman Tekbas har også i Odense fået afslag på sen bevilling. Efter købet af Atlantic i Overgade ønskede han at kunne holde stedet åbent til klokken 05, men hverken bevillingsnævn eller byråd i den fynske hovedstad støttede de forhåbninger.

Tyrkisk restauratør raser over afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce