Tyrkisk bad rykker nærmere

De to kurdisk-tyrkiske brødre, Tariq og Kemal, glæder sig til, at nedrivningen af den gamle badstue på Centrumplads formentlig går i gang om et par uger. Det betyder nemlig, at de er rykket et skridt nærmere åbningen af deres tyrkiske bad.
Foto: Jørgen Hansen

Tyrkisk bad rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om få uger begynder nedrivningen af den gamle badstue og opbygningen af det tyrkiske bad

SVENDBORG: Der mangler blot et par underskrifter på et stykke papir, og derefter kan det praktiske arbejde med at bygge et tyrkisk bad ved den gamle badstue ved svømmehallen på Centrumplads gå i gang.

Det forventer de to brødre bag projektet, Tariq og Kemal Kale, sker om et par uger.

Det er projektets tyrkiske entreprenør, der skal diske op med et tilbud, før nedrivningen af den gamle badstue kan gå i gang.

- Vi glæder os til, at det rykker, siger Tariq Kale.

Projektet har været undervejs for fuld tryk i et par år og skal munde ud i et tyrkisk bad med massage, dampende bade, ægte marmor og tyrkiske tæpper. Alt sammen autentisk tyrkisk.

- Det skal lugte af Tyrkiet når man træder ind af døren. Det skal være så ægte og intimt som muligt, forklarer Tariq.

Tyrkiske håndværkere skal bygge det tyrkiske bad. Og ikke blot nogle tilfældelige tyrkiske håndværkere, men håndværkere, som har været med til at bygge tyrkiske bade for oliesheiker i Dubai, Turkmenistan og Uzbekistan.

Massørerne, der skal arbejde i det tyrkiske bad, skal formentlig også hentes fra Tyrkiet.

- Meget på spil

Og netop de høje ambitioner har til tider gjort tingene vanskelige for de to kurdisk-tyrkiske brødre.

Arbejdstilladelser, byggetiladelser, ansøgninger til fonde og myndigheder, og et omstændeligt arbejde med at aftale møder for alle parterne i projektet. Der har været nok at se til.

- Vi har virkelig lært meget af at arbejde med sådan et stort projekt, siger Tariq.

Flere store firmaer har andel i Tariqs og Kemals projekt, og det har fået massiv opmærksomhed.

De to brødre har allieret sig med Hotel Svendborg, der betaler en stor del af udgifterne, fordi badet bliver en del af hotellet i kraft af en trappe, som skal forbinde de to bygninger.

Desuden er arkitektfirmaet Tegnestuen Praksis en del af arbejdsgruppen, og det samme er Svendborg Kommune.

Og arbejdsgruppen samarbejder med det fynske entreprenørfirma Guldfeldt og det tyrkiske entreprenørfirma Ojkel.

- Der er virkelig meget på spil for alle sammen, og vi ønsker at få det op at køre. Det handler ikke bare om et tyrkisk bad. Det handler også om integration og sundhed og om historie, siger Tariq, der ligesom sin bror er ret sikker på, at hele projektet falder i hak.

- Det eneste, som kan gå galt, er, at det tyrkiske entreprenørfirma kommer med for høj en pris, og vi så skal til at lave om på vores planer og åbningen bliver udsat, siger Kemal.

- For det meste er det kørt derudad, men der har selvfølgelig været perioder, hvor det har været rigtig hårdt. Så nu er det dejligt snart at få en gevinst, fortsætter han.

De to brødre regner med, at det tyrkiske bad, som kommer til at koste mellem tre og seks millioner kroner, åbner omkring den 15. november.

Tyrkisk bad rykker nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce