Tvivlsomt arvestykke: 12-årig arver gældstynget Valdemars Slot

12-årige Alexander William Fleming skal arve Valdemars Slot på Tåsinge. Det er der ingen penge i, men den del af det skulle være sikret.

Tvivlsomt arvestykke: 12-årig arver gældstynget Valdemars Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er ingen god forretning, som 12-årige Alexander Fleming arver efter sin morfar, Niels lensbaron Iuel-Brockdorff. Men det går nu nok alligevel, for han er af en familie med penge.

Et smukt slot, men nogen guldgrube er det ikke - og nu får det en ejer på bare 12 år.

Det er nemlig Alexander Fleming, der arver Valdemars Slot efter morfaren Niels lensbaron Iuel-Brockdorffs død fredag i sidste uge. Det har baronens datter, Caroline Fleming, tidligere oplyst til Ekstra Bladet.

Og skulle nogen tro, at arven forgylder 12-årige Alexander, så kan de godt tage en ny tur i tænkeboksen.

Selskabet Valdemars Slot A/S, der ejer slottet med dets i alt 12 ejendomme og 390 hektar landbrugsjord og skov, har nemlig en gæld på 88 millioner kroner og er de senere år kommet ud med underskud i omegnen af fem millioner kroner.

Dermed adskiller det sig faktisk ikke voldsomt fra så mange andre slotte og godser, fortæller Jesper Munk Andersen, der er inspektør på Museum Lolland-Falster og ekspert i godser og herregårde.

- Bygningsmassen på herregårdene er ofte meget større, end hvad driften kan betale. Det skyldes, at godsejeren frem til midt i 1800-tallet ofte havde et embede ved siden af, som så kunne skyde penge i driften, fortæller han.

Caroline Fleming og børnene. Til venstre Alexander, der skal arve slottet.

❤️

Et billede slået op af Caroline Fleming (official) (@carolineflemingofficial) den

Man skal gifte sig godt

Sådan er det ikke længere, men der er en anden løsning.

- Man skal gifte sig godt, siger Jesper Munk Andersen, hvilket er, hvad baronessens ældste datter, Caroline, har gjort.

I 2001 blev hun gift med Rory Fleming, der tilhører Storbritanniens fjerderigeste familie og i øvrigt er nevø til James Bond-forfatter Ian Fleming, og det betyder mindre, at hun i samme ombæring mistede baronessetitlen, og at ægteskabet gik heden syv år senere.

Ifølge britiske Express fik Caroline Fleming 400 millioner pund, hvilket dengang svarede til fire milliarder kroner, ved skilsmissen, hvilket hun dog senere har bestridt.

Læs mere: Caroline Flemings far er død

Men mere vigtigt for Valdemars Slots fremtid er det, at parrets søn, Alexander, er en Fleming.

- Mit gæt er, at Rory Fleming holder hånden under Caroline Fleming og slottet. Det er hende, der sidder med børnene, og hun skal have en vis form for betaling for at sikre, at børnene får den standsmæssige opdragelse, som en Fleming skal have. Så han giver hende de bedst mulige vilkår og sørger for, at slottet er vedligeholdt, til sønnen skal overtage det, siger Jesper Munk Andersen.

En generation sprunget over

Umiddelbart synes det ikke logisk, at det er Alexander Fleming og ikke Caroline Fleming, der skal overtage slottet, eftersom hun står først i arvefølgen.

Men ifølge Jesper Munk Andersen er manøvren ikke ualmindelig.

- Springer man en generation over, så skal der ikke betales arveafgift så ofte, siger museumsinspektøren, der desuden påpeger, at Caroline og hendes mand en overgang ejede 80 procent af slottet, og at det blev solgt tilbage til faren i 2011.

- Mit bedste bud er, at det skete med en klausul om, at sønnen skal arve, siger Jesper Munk Andersen.

41-årig Caroline Fleming bor i London sammen Alexander og Josephine, som hun har sammen med Rory Fleming, samt Nicholas, hvis far er fodboldspilleren Niclas Bendtner.

Og så hører det i øvrigt med, at hun så sent som i sommeren 2016 slog fast, at slottet skal blive i familien.

- Jeg vil gøre alt for, at mine børns børnebørn også kan stå her, sagde hun i TV2-programmet "En stor dag på godset".

Tvivlsomt arvestykke: 12-årig arver gældstynget Valdemars Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce