Tved klar til at spise kirsebær med de store


Tved klar til at spise kirsebær med de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTID: Under nyt navn og med millioner i ryggen er klubben klar til HåndboldLigaen
SVENDBORG: Når spillerne i Tveds håndboldklub mandag starter træningen, sker det under nyt navn og med andre forudsætninger.

Efter oprykning til HåndboldLigaen er klubben ved navn Tved, Svendborg nu omdøbt til Svendborg TGI.

Men det er ikke den eneste forandring i klubben, der for første gang nogensinde gør ophold i Danmarks bedste række og spiser kirsebær med storklubber som GOG, Kolding og Skjern.

- Først omkring juletid sidste år turde vi tro på oprykning. Og så gik vi ellers i gang med forberedelserne, fortæller næstformanden i anpartsselskabet bag Svendborg TGI, Jørn Thomsen.

For at få en idé om hvilke krav, der stilles til økonomi, administration og idrætsfaciliteter, har klubben flere gang rådført sig med divisionsforeningens direktør og klubberne.

Spiller og pengemand

Som en af de første handlinger ansatte Svendborg TGI umiddelbart efter oprykningen den tidligere GOG-spiller Simon Lindhardt som spiller og forretningsfører. Hans primære opgave - ud over at score mål - er at skaffe nye sponsorer.

Foreløbig har Simon Lindhardt løst den ene af sine to opgaver.

- Jeg er positivt og stolt over erhvervslivets interesse. Vi har truffet flere sponsoraftaler end forventet, fortæller Jørn Thomsen.

Også klubbens hjemmeside har fået et pift. En kontormand er ansat på deltid, så fans og sponsorer kan holdes ajour med udviklingen i den sydfynske HåndboldLiga-klub.

Million-sponsorat

I det hele taget er det dyrt at gøre Danmarks bedste håndboldklubber rangen stridig.

Svendborg TGI's budget for den kommende sæson er derfor tre gange så stort som sidste års på 1,2 millioner kroner.

- Det er også helt nødvendigt. Spillerne skal have mere i løn, der skal ansættes flere folk i administrationen, og så videre og så videre, siger Jørn Thomsen.

Indtægterne skulle gerne stige mindst tilsvarende. Omfanget af den øgede publikumstilstrømning til Svendborg TGI's hjemmekampe i Svendborg Idrætshal kendes af gode grunde ikke. Men fra divisionsforeningen modtager klubben 400.000 kroner, og dertil kommer et endnu ukendt beløb i tv-penge. Det kan dreje sig om millioner - eller ingenting, hvis TV 2 måtte vælge at overse de sydfynske håndboldspillere.

Også klubbens pointhøst får betydning for indtægterne. Jørn Thomsen drømmer om den syvende-plads, der giver adgang til den kommende nordiske turnering.

Nyt navn

Navneskiftet til Svendborg TGI har også baggrund i den forstærkede markedsføring.

- Det nye navn er med til at give os et tilhørsforhold til byen. Og jeg tror, at det lokale erhvervsliv hellere vil sponsorere hold fra Svendborg end fra Tved, sigerJørn Thomsen.

En gang i fremtiden håber han da også, at Svendborgs Håndboldklubber og Svendborg TGI i fællesskab kan stifte en overbygning bestående af de klubbernes bedste spillere.

Tak til de frivillige

At den nye klubtitel afsluttes med bogstaverne TGI (Tved Gymnastik & Idrætsforening) skyldes respekt for det store arbejde, der er lavet i Tved.

For netop her findes baggrunden for oprykning og succes.

For at bibeholde det gode forhold til de mange frivillige bag klubben sørger håndboldledelsen for at invitere dem til en række møder.

- Disse ildsjæle har stor erfaring med at arrangere håndboldkampe, og vi kunne ikke klare os uden dem, siger Jørn Thomsen.

Tved klar til at spise kirsebær med de store

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce