Tvangsbøder er ikke nok: Kommunen vil reparere forfaldent hus for ejers regning


Tvangsbøder er ikke nok: Kommunen vil reparere forfaldent hus for ejers regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Kommune har mistet tålmodigheden med udlejer Hans Jørgensen, Lion Invest. Nu vil man tage en sjældent brugt regel i brug og sætte håndværkere på Møllergade 68 og sende regningen til ham - der i forvejen får en tvangsbøde for hver måned, han lader stå til.

Svendborg: Det har tilsyneladende ikke hjulpet en pind, at ejeren af Møllergade 68 hver måned får en bøde for ikke at følge byrettens påbud om at sikre sit gamle hus mod nedstyrtning. En dom, der blev afsagt i oktober 2017.

Huset forfalder stadig, og gavlen, der efter kommunens mening er til fare for beboerne, står stadig med åben tagkonstruktion og fritstående murværk.

Det drejer sig om Hans Jørgensen, Lion Invest, Ringe, der i oktober blev idømt en bøde på 25.000 kroner plus faste månedlige tvangsbøder på 2000 kroner med forfald fra 1. december 2017. Han sagde dengang, at han ville følge rettens påbud og få udbedret gavlen - selvom han i øvrigt ikke mener, den er til fare for nogen, men kun udgør et kosmetisk problem.

Det er anden gang, Hans Jørgensen dømmes for manglende vedligeholdelse af den nu 95-årige ejendom. I 2013 drejede det sig om et baghus, der blev ved med at stå med en midlertidig og usikker afstivning.

Efter adskillige resultatløse møder mellem Hans Jørgensen og Svendborg Kommune blev han dengang meldt til politiet og efterfølgende ved Retten i Svendborg dømt til at betale tvangsbøder 20.000 kroner månedligt, medmindre han sikrede bygningen eller helt fjernede den. Bøderne nåede at vokse til over 200.000 kroner, inden han i 2015 fjernede huset. Det er arret fra den begivenhed, der stadig skæmmer forhuset, og som gør det ekstra udsat for vind og vejr - og ifølge kommunen i fare for nedstyrtning.

Nu har Svendborg Kommune tabt tålmodigheden med den midtfynske ejendomsmatador, der ejer mange andre huse både her i kommunen og rundt om i landet. Derfor tages skridt til, at kommunen selv sørger for at få bygningen gjort sikker - og det for ejers regning.

Jeg kender ikke til lignende fortilfælde, hvor den regel har været brugt hverken her i kommunen eller i Tårnby, hvor jeg var i 11 år, før jeg kom til Svendborg. Det er meget usædvanligt, men vores tålmodighed er opbrugt.
Rasmus Fristed, afdelingsleder Svendborg Kommune

Skarp på reglerne

- Det er en sjældent brugt regel, som vi tager i anvendelse, siger leder af Byg og BBR i Svendborg Kommune, Rasmus Fristed.

- Jeg kender ikke til lignende fortilfælde, hvor den regel har været brugt hverken her i kommunen eller i Tårnby, hvor jeg var i 11 år, før jeg kom til Svendborg. Det er meget usædvanligt, men vores tålmodighed er opbrugt.

Rasmus Fristed fortæller, at en jurist nu skal finde ud af den korrekte procedure, og derefter forventer han, at håndværkerne kan rykke ind i løbet af foråret.

- Det er vigtigt, at vi er helt skarpe på, hvordan sådan et indgreb overfor en borger skal ske. Vi skal også have en uvildig vurdering af, hvad der helt konkret skal til for at gøre huset forsvarligt. Og så skal vi finde ud af, hvad der må anses at være en rimelig frist for ejer til selv at udføre arbejdet.

Rasmus Fristed er klar over, at der er en historisk risiko for, at det kan være svært at få hevet pengene hjem igen.

Det har ikke været muligt af få kontakt til Hans Jørgensen, Lion Invest, for at høre, hvad han siger til initiativet fra Svendborg Kommune.

Tvangsbøder er ikke nok: Kommunen vil reparere forfaldent hus for ejers regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce