Tryg-penge til demens-sygehus

Svendborg Sygehus har fået 118.800 kroner fra Trygfondet til det ambitiøse demensprojekt. Arkivfoto: katrien Becher Damkjær

Tryg-penge til demens-sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trygfonden har uddelt 3,1 millioner kroner til øget tryghed på Fyn, og flere donationer er havnet i Svendborg.

Svendborg: Målsætningen om at gøre Svendborg Sygehus til det mest demensvenlige i landet, er kommet endnu et lille skridt nærmere.

Det skete, da Trygfondet delte godt 3,1 millioner kroner ud til fremme af sikkerheden, sundheden og trivslen på Fyn og øremærkede 118.800 kroner til demensindsatsen på Svendborg Sygehus.

Dermed kan arbejdet fortsætte på sygehuset, der i efteråret fik en rekordstor bevilling på 7,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen til det ambitiøse demensarbejde.

Hjælp til selvhjælp

Trygfond-pengene til sygehuset blev givet fra en pulje til projekter, der skal skabe bedre sundhed blandt udvalgte grupper på Fyn og øerne, og to andre lokale projekter fik også andel i de penge.

Alkorådet i Svendborg fik 50.000 kroner til et projekt om bekæmpelse af alkoholmisbrug, mens Egense Rantzausminde Idrætsforening fik 10.000 kroner til et såkaldt dannelsesprojekt.

Misbrugscentret IOGT Svendborg fik 50.000 kroner til projektet "Hjælp til selvhjælp", og derudover fik de to lokale foreninger, Multi Mix Svendborg og Thurøbund Spejder Center, penge, der skal bruges til redningsudstyr og uddannelse i søsikkerhed.

Endelig fik Svendborg Kommune en donation til afholdelse af førstehjælpskurser eller føstehjælpsudstyr.

Svendborg Kommune har tre repræsentanter i Trygfondets regionale råd: Allan Kruse, Dennis Ørsted Petersen og tidligere borgmester Lars Erik Hornemann.

Tryg-penge til demens-sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce