41-årig huggede kniv ned i en madras, som hans kammerat lå på, og sagde "nu skal du dø"

Vejstrup: De havde været venner gennem mange år, og havde tidligere boet sammen.

Men en augustnat sidste år opførte en 41-årig mand sig alt andet end venligt over for sin kammerat.

Den 41-årige opsøgte kammeraten i hans hjem om natten 11. august. Han forklarede i retten, at han ville besøge vennen, fordi de var blevet uvenner, og det var han ked af. Men i stedet for at forsones, kom de op at skændes, og han blev bange for, at vennen ville kaste en flaske efter ham, hvilket han ifølge den 41-åriges forklaring er berygtet for at gøre, når han er vred.

Vennen havde dog en anden udlægning af, hvad der var sket. Han fortalte, at han vågnede ved, at den 41-årige stod over ham med en køkkenkniv i hånden og sagde: "Nu skal du dø". Samtidig huggede han kniven ned i den madras, vennen lå på.

Vennen slap væk under påskud af at skulle på toilettet og flygtede ud ad bagindgangen.

Et vidne var til stede, da den 41-årige dukkede op, og det var ham, der lukkede ham ind.

Han fortalte i retten, at den 41-årige gav ham besked på at forlade lejligheden med ordene "ellers ryger du også med".

Vidnet følte sig truet og gik. Han ringede ikke til politiet, fordi han ikke havde en telefon med, og fordi han var for beruset til at tænke klart.

Ud over vidneforklaringen havde retten billeder af madrassen med huller efter kniven at støtte sig til, da dommen skulle afsiges.

Retten fandt det bevist, at den 41-årige havde truet vennen, og han blev idømt 20 dages fængsel.

  • ROBERT WENGLER

    Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis' navne, feature og debatredaktion. Jeg har arbejdet i Fynske Medier siden 2005 på blandt andet webredaktionen og lokalredaktionerne i Faaborg-Midtfyn og Svendborg. Jeg har sideløbende arbejdet som lydbogsindlæser for A/V Forlaget og har indlæst cirka 200 titler primært indenfor skønlitteratur. Privat bor jeg i Ryslinge sammen med min mand og vores tre børn.