Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested

Arne B holder åbent resten af året, men derefter er det uvist, hvad der kommer til at ske. Foto: Hans Henrik Dyssel

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giant Steps vinterjazz 2018 afvikles, som planlagt. Foreningen sikrer sig dog en livline, hvis Arne B efter konkurs ikke kan lægge lokaler til. Også Folk for Folk håber på at undgå programændringer i forårsprogrammet.

Svendborg: Efter gårsdagens meddelelse om, at en konkurs truer spillestedet Arne B i Vestergade, er det nærliggende at frygte for de allerede planlagte koncerter i det nye år. Men foreløbig er ingen koncerter aflyst.

Allerede den 25. januar åbner Giant Steps sin årlige Vinterjazz-festival med seks koncerter på plakaten fordelt over en måneds tid. Derefter følger forårsprogrammet med 11 koncerter.

- Vi skal nok klare den, og programmet bliver helt sikkert ikke aflyst, slår formand for Giant Steps, Peter Bom Mikkelsen, fast.

- Vi har sikret os en livline, hvis det viser sig, at vi ikke kan være på Arne B, som noget kunne tyde på lige nu. Vi har også følere ude efter andre muligheder, men vi håber selvfølgelig på, at vi kan fortsætte på Arne B.

Han kan dog ikke se en løsning for sig, hvor det er foreningerne, der kører stedet videre.

- Vi er ikke sat i verden for at drive værtshus. Vi får offentlige støttemidler for at kunne lave koncerter med de bedste kunstnere, og det er det, vi skal, siger Peter Bom Mikkelsen og oplyser, at Giant Steps har stået for over 40 koncerter på Arne B i 2017.

- Det har været sådan, at vi stiller med gæster, dørfolk, teknikere og pr, mens Arne B står for ølsalget. Grejet og det nye Steinway-klaver tilhører os, men Arne B kan også råde over det.

Også foreningen Folk for Folk kan blive ramt af en lukning. Næstformand Birthe Wahlstrøm håber dog ikke, at det vil gå så galt.

- Helt ærligt, så ved vi jo ingenting lige nu. Vi er ligeså chokerede som alle andre. Vi har det første arrangement i vores forårsprogram den 30. januar, så der er da lidt tid endnu, siger hun.

- Lad os se, om ikke der kommer en julemand eller en engel og afværger en lukning, lyder det håbefulde ønske fra Folk for Folk, der har holdt sine arrangementer på Arne B nogenlunde lige så længe som det forliste værtspar, Mads Wellejus og Peter Hartvig har været der - cirka tre år.

Under alle omstændigheder tror jeg på, at der kommer en god løsning. Det er jo ingen, der har interesse i, at der er lukket - ikke en gang Skat.
Claus Holmkvist, udlejer

Ejer tror på god løsning

Det er dog ingen af de to, der ejer selve bygningen i Vestergade, hvor spillestedet holder til. Det gør Claus Holmkvist, og han er også ked af at måtte sige farvel til sine lejere.

- Jeg ved jo heller ikke, hvad der kommer til at ske i skifteretten den 3. januar. Vi må pænt vente, til vi har været til mødet, men jeg håber da, at jeg kan få lokalerne lejet ud igen.

Han afviser umiddelbart, at han selv skulle drive Arne B videre, som han tidligere har gjort.

- Der kan jo være flere scenarier, og et af dem kunne være, at foreningerne i fællesskab kunne finde ud af noget. Under alle omstændigheder tror jeg på, at der kommer en god løsning. Det er jo ingen, der har interesse i, at der er lukket - ikke en gang Skat.

- Men julemanden er det længe siden, jeg har troet på, griner Claus Holmkvist.

Makkerparret Wellejus og Hartvig offentliggjorde torsdag, at de er indkaldt til møde i skifteretten den 3. januar på grund af en stor skattegæld. De mener, at alt er forsøgt, og at det vil ende med en konkurs. Årsagen er ifølge dem selv manglende erfaring med at drive en forretning.

De resterende arrangementer i 2017 bliver holdt som planlagt.

Trods truende konkurs: Ingen koncertaflysninger på kendt spillested

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce