Trods afbrændingsforbud: Sankthans fejres i Vejstrup og Rantzausminde

Intet bål, men stadig sankthansfest i det sydfynske lørdag. Arkivfoto: Lars Juul.

Trods afbrændingsforbud: Sankthans fejres i Vejstrup og Rantzausminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sankthansaften bliver uden bål, men der skal stadig festes i Vejstrup og Rantzausminde

Vejstrup/Rantzausminde: Intet bål, men fest skal der nok blive. Det er planen i Vejstrup og Rantzausminde, efter Beredskab Fyn holder fast i et afbrændingsforbud.

I foreningen Vejstrup Forsamlingshus er næstformand Lars Møller Andersen ærgerlig, men siger "er der forbud, så er der forbud":

- Når der er udstukket regler, må man lytte efter og acceptere det. Vi må bare sige, det blev ikke i år, ligesom andre år, hvor bålet ikke blev tændt, fordi der var for meget vand, siger han.

Lars Møller Andersen fortæller, at eleverne fra Vejstrup Efterskole kommer forbi forsamlingshuset og laver en gymnastikopvisning, ligesom der vil være fællesspisning og båltale ved byrådspolitiker Niels Christian Nielsen (S).

- Vi synger det, der skal synges, samler de 400 mennesker eller hvad vi nu kan, og så må vi tænke os til bålet, siger han.

Fortsat forbud

Beredskab Fyn nedlagde i første omgang et afbrændingsforbud den 6. juni, efter længere tids tørke, men weekendens regnvejr havde måske alligevel fået mange til at øjne et santkhansbål. Mandag morgen oplyste Beredskab Fyn, at forbuddet står ved magt.

"Lokale byger ændrer ikke væsentligt på risikoen ved åben ild i det fri, fordi vegetationen stadig er meget tør. Ifølge DMI skal der komme flere dage med regn, før det påvirker risikoen for brand", skrev beredskabet i en pressemeddelelse.

Der står også, at forbuddet også gælder afbrænding af sankthansbål den 23. juni.

I Rantzausminde markerer de lokale maritime foreninger også sankthans, og selvom de i en pressemeddelelse fortæller, at museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen holder båltale, lover formand i Rantzausminde Bådelaug, at tændstikkerne bliver hjemme.

- Vi er klar over, at vi ikke må tænde bål, men vi laver noget med røgkanoner og nogle andre ting. Der bliver fest, tale og fællesspisning. Sankthans skal ikke aflyses.

Aflysning i Høje

Til gengæld er midsommerfejringen aflyst i Høje, hvor Lunde Borgerforening på facebook meddeler, at heksen, der var planer om at brænde af i Gammelhøj i Høje, får lov at leve et år mere.

Trods afbrændingsforbud: Sankthans fejres i Vejstrup og Rantzausminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce