Tre måneder til at finde 20 millioner


Tre måneder til at finde 20 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyr revision af familieafdeling er først færdig i august - politikerne har kun et kvartal til at rette op på det store overforbrug.

SVENDBORG: Politikerne i Børn- og Ungeudvalget skal vist bruge sommerferien til at hvæsse sparekniven godt og grundigt.

Skal de nå at rette op på et truende overforbrug på 20 millioner kroner i Familieafdelingen, skal der skæres hurtigt og hårdt, når de vender tilbage til udvalgsarbejdet efter ferien.

På sidste møde besluttede udvalget at sætte gang i en større forvaltningsrevision, der skal kulegrave årsagerne til det store overforbrug på indsatsen over for udsatte børn og unge. Men undersøgelsen, som skal laves af BDO Kommunernes Revision, ligger først færdig sidst i august.

Det betyder, at politikerne kun har årets resterende få måneder til at nå at rette op på det massive overforbrug i familieafdelingen.

Ikke meget tid

Socialdemokraternes gruppeformand Curt Sørensen, som er medlem af Børn- og Ungeudvalget, erkender, at det kan blive en vanskelig opgave at få begrænset overforbruget.

- Det bliver en udfordring, og det bliver svært, når vi kun har sidste kvartal at reagere på.

- Vi har ikke meget tid. Men forhåbentlig får vi nogle redskaber, vi kan bruge næste år og året efter, mener Curt Sørensen.

Flere udsatte børn

I 2007 overskred Familieafdelingen, der varetager indsatsen over for udsatte børn og unge, budgettet med 7,8 millioner kroner.

I marts i år viste et foreløbigt skøn, at overforbruget risikerer at nå svimlende 20,3 millioner kroner i 2008, hvis ikke politikerne griber ind med besparelser.

Baggrunden for overskridelserne er et stadigt voksende antal børn og unge, der har brug for hjælp, enten i form af indsats i hjemmet eller i en egentlig anbringelse.

Som Stiftstidende tidligere har beskrevet, steg antallet af underretninger både i 2007 og 2008.

Det kan gøre det næsten umuligt for politikerne at finde frem til penge, der kan undværes i forvaltningen.

Sagsbehandlerne er forpligtede af lovgivningen til at tage hensyn til barnets tarv frem for økonomien.

Dyre undersøgelser

Prisen for den store gennemgang af Familieafdelingen anslås på nuværende tidspunkt til at blive 156.000 kroner. Dertil kommer udgifter til rejsetid og kørsel til konsulenterne fra Kommunernes Revision.

Derudover har politikerne i børn og ungeudvalget banet vejen for endnu en undersøgelse af Familieafdelingen. Den afventer dog en endelig godkendelse, før undersøgelsen til 216.000 kroner, igangsættes.

Samlet regning fra BDO Kommunernes Revision til Svendborg Kommune for en kulegravning kan med andre ord ende med at blive på 372.000 kroner.

Tre måneder til at finde 20 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce