Både tøj, parfume, slik og champagne blev fredag forsøgt stjålet i Svendborg

[b]Svendborg: [/b]Vagterne i både Svendborg Bycenter og Føtex gik en begivenhedsrig eftermiddag i møde, da de stemplede ind fredag. Hele tre butikstyve havde nemlig besluttet af fejre vinterferiens komme med en tur uden om kasseapparaterne.

Men det lykkedes dem ikke.

I Føtex var det to lokale, 14-årige drenge, der havde udset sig Menthos, Daim-chokolade og en flaske champagne som den foretrukne menu til en hyggelig fredag aften.

De to ungersvende forsøgte at stjæle varerne, men blev standset af vagterne.

Drengene ville gerne indrømme tyverierne, men deres navne ville de ikke ud med. Politiet i Svendborg blev tilkaldt, og det er utroligt, hvordan synet af en betjent i uniform kan få tungen på gled.

Under 15 år

I hvert fald kom det lyssky makkerpar på bedre tanker, og cpr-numrene røg op af lommen.

Politikommissær ved Fyns Politi i Svendborg Søren Frederiksen oplyser, at der ikke bliver nogen straffesag mod drengene, da de er under den kriminelle lavalder på 15 år.

I stedet er sagen overbragt til de sociale myndigheder.

I Svendborg bycenter var der også en butikstyv på færde. Her var det en 29-årig kvinde, der blev stoppet i tøjbutikken H&M med sin taske fyldt med tøj, der ikke var hendes. Tyvekosterne beløb sig til en samlet værdi af 1000 kroner.

Under endevendingen af kvindens taske dukkede der flere stjålne sager op. Det viste sig, at hun også havde været en tur i Matas lige overfor, hvor hendes tyveri af en parfume til 745 kroner var gået under radaren.

Kvinden er nu sigtet for begge tyverier og kan vente sig som minimum en bøde.

  • Af: