Tre bukser på Nordea-røver


Tre bukser på Nordea-røver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SVENDBORG: Når den 29-årige dansk-amerikaner Nicholas Antal Toldy havde trukket tre par bukser uden på undertøjet, skyldtes det Danmarks kolde decembervejr.

- Jeg kommer fra Texas, og jeg frøs, fortalte han.

Politiet var imidlertid ikke i tvivl, da han blev visiteret på politigården umiddelbart efter Nordea-røveriet om formiddagen 28. december sidste år og den efterfølgende hurtige anholdelse af Nicholas Antal Toldy i et DSB-tog med kurs mod Odense.

De mange tekstiler skyldtes Nicholas Antal Toldys ønske om at kunne skrælle det ene lag tøj af og herefter fremtræde i nye klæder. Altså en smart forklædnings- og flugtmanøvre.

Anholdt i togkupe

Da en politimand nåede frem til kupeen, hvor Nicholas Antal Toldy befandt sig med næsten hele røveriudbyttet på 146.750 kroner, den benyttede ni millimeter gaspistol og al maskeringsudstyret, erkendte han ifølge pågældende politiassistent:

- Det er mig. Pengene er her.

Nicholas Antal Toldy har ellers ikke villet tale med politiet. Gennem fem måneders varetægtsfængsling har han forholdt sig tavs under samtlige afhøringer.

I går ved Retten i Svendborg forklarede han sig for første gang. Hans benægtelse af røveriet samt historien om en ukendt mand ved banegården, der havde forsynet ham med pengene og det øvrige kompromiterende materiale, imponerede ikke anklageren.

- Din forklaring er yderst fantasifuld. Du får mange point for den kunstneriske udførelse, men ingen for troværdighed, sagde anklageren.

Røveriet mod Nordea Bank blev begået kun 14 dage efter, at Nicholas Antal Toldy var idømt 60 dages fængsel for vold mod en taxachauffør i Odense.

- En gave fra Gud

Anklageren fandt, at der var tale om en yderst sjælden grad af hurtigt tilbagefald til kriminalitet. Selv mente Nicholas Antal Toldy det modsatte.

- Jeg kunne aldrig begå røveri. Den morgen, lige inden jeg mødte den ukendte mand, sad jeg på banegården og læste i bibelen. Jeg havde i 10 dage hverken rørt alkohol eller hash. Da jeg senere mødte manden, der ville give mig penge, tænkte jeg: "Det her er en gave fra Gud. Nu kan jeg sende penge hjem til familien", sagde den røveritiltalte mand.

Retten troede ikke på Nicholas Antal Toldys forklaring.

Usandsynlig historie

Nemlig at han under sit første besøg i Svendborg nogensinde skulle have mødt en ukendt, mystisk mand, der frygtede en anden ukendt mand, som han imidlertid skyldte penge. Et tilbud: Hvis Nicholas Antal Toldy ville tjene 1000 kroner, skulle han bare tage toget mod Odense, stige af på første station og overrække pengene til den ukendte modtager. Nicholas Toldy sagde ja, og så blev hans taske fyldt med ikke alene røveriets udbytte, men også det tilhørende udstyr.

- En usandsynlig historie, konstaterede den enige domsmandsret.

Idømt to års fængsel

Nicholas Toldy blev idømt en fællesstraf på to års fængsel. Den inkluderede en række brugstyverier af biler - Mitsubishi var det foretrukne mærke - og blandt andet indbrud i Aldi, Nyborg, og så inddrog dommen også en tidligere betinget afgørelse for tyveri i Sverige sidste år samt den stadig dugfriske voldssag mod taxachaufføren i Odense.

Den dømte udbad sig betænkningstid angående anke.

Tre bukser på Nordea-røver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce