Tre år for knivoverfald på handelsskole-pige


Tre år for knivoverfald på handelsskole-pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JALOUSIDRAMA: 18-årig pige af kosovo-albansk oprindelse slipper for udvisning
SVENDBORG: Ville hun skade?Eller ville hun dræbe? Anklagemyndigheden mente det sidste, da en 18-årig pige i går i retten skulle dømmes for i december sidste år på Svendborg Handelsskole at have stukket en 19-årig pige tre gange med en kniv.

Og det mente domsmandsretten i Svendborg også. Den 18-årige, spinkle handelsskoleelev blev dømt for forsøg på manddrab. En dom på tre år. Ikke i fængsel, men som alternativ afsoning under socialpædagogisk opsyn.

Til gengæld fulgte retten ikke anklagerens,Henning Christiansens, krav om udvisning af den 18-årige pige, der er af kosovo-albansk oprindelse.

Tre stik

Under afsoningen får den 18-årige også mulighed for at genoptage sin handelsskoleuddannelse. Den uddannelse, hun selv brat afbrød, da hun som 17-årig på en af decembers første dage sidste år - tilsyneladende i jalousi - tre gange stak en kniv i en medstuderende 19-årig pige af tyrkisk oprindelse. Siden den dag har hun siddet i forvaring på den lukkede institution Egely.

Den dag - den 3. december efter første time - blev den 19-årige stukket tre gange i kantinen på handelsskolen. En gang i maven. To gange i ryggen. Med en 19 centimeter lang urtekniv. Af den nu 18-årige medstuderende. Det var alle enige om. Også den nu dømte og hendes forsvarer, Kjeld Klausen.

Hvad der præcis gik forud for knivoverfaldet er der til gengæld flere versioner af.

Kæreste

Centralt i de forskellige historier står under alle omstændigheder en ung fyr. En zigøjner af kosovoalbansk oprindelse. En fyr, som engang i en kort periode var kæreste med den dømte. Men som - inden overfaldet - var blevet kæreste med offeret. I dag er de gift.

Luder og møgso

Den dømte havde få dage før overfaldet hørt, at hendes tidligere kæreste var blevet kæreste med den medstuderende. Og, sagde hun, også hørt, at han havde kaldt hende grimme ting. Som luder og møgso.

Den dømte havde om aftenen den 2. december til gengæld ringet til den tidligere kærestes nye veninde og kaldt hende en luder.

Og den slags er alvorligt i de kredse, forsikrede de i retten. De er alle muslimer.

Den dømte hævdede, hun følte sig truet af den tidligere kæreste og hans nye veninde. Hvorfor hun tog kniven med i skole dagen efter. For alle tilfældes skyld. Hun havde kun, sagde hun, til hensigt at forsvare sig selv.

To versioner

Offeret mente det modsatte. Hun ville snakke med den dømte den morgen på skolen. En snak, som endte med de tre knivstik - tre knivstik, som ifølge lægerne var livstruende. Tre knivstik, som ramte offeret, da hun ville gå sin vej igen - hævdede den overfaldne. Tre knivstik, som skyldtes - hævdede den dømte - at hun ville forsvare sig mod slag fra den medstuderende.

Den dømte havde da også svært ved at forklare, hvorfor hun aftenen før f.eks. havde sendt en sms til sin tidligere kærestes lillebror med teksten:

"Hej, sig til din bror, at han ikke skal glæde sig til i morgen, ha, ha".

Tre år for knivoverfald på handelsskole-pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce