Transportministeren kommer til Svendborg

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) starter sin dag i det sydfynske med en tur på Svendborgbanen.
Foto: Simon Læssøe/Scanpix Denmark

Transportministeren kommer til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første punkt på det tætpakkede program bliver en tur fra Odense til Svendborg med Svendborgbanen

Svendborg: Oven på måneders virak på Svendborgbanen er det nu lykkes Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) at få lokket transportminister Hans Christian Schmidt (V) på besøg i det sydfynske.

Det sker torsdag 31. marts, hvor der venter ministeren et tætpakket program, men naturligvis begynder dagen med en tur fra Odense til Svendborg med Svendborgbanen.

- Det er for at holde ham op på de tilsagn, der har været, og for at kvittere for de forbedringer, der allerede er sket. Men det er også for at få fokus på Svendborgbanen i fremtiden, for den skal gerne have endnu flere afgange. Det kan ikke nytte noget, at man ikke kan komme hjem til Svendborg, når man har haft aftenvagt, siger borgmesteren.

Stramt program

Andet hovedpunkt på dagens program ligger hen på eftermiddagen, hvor borgmester har ét bestemt budskab, han vil aflevere til Hans Christian Schmidt, mens de kører tilbage til Odense ad A9.

- Nu har man jo besluttet Femeren-forbindelsen, så vi skal gerne have gjort ministeren opmærksom på den model, der viser, at man kan halvere sejltiden mellem Spodsbjerg og Tårs ved at fremskyde færgehavnen i Tårs. På den måde kan rute 9 blive meget mere attraktiv som et vestligt ben til og fra Femeren. Man vil få mere trafik den vej, og det vil binde Fyn, Langeland og Lolland meget tættere sammen og få gjort Femeren-forbindelsen til et langt større aktiv for os, siger borgmesteren.

Transportministen skal derforuden klippe snoren til et cykelseminar, der finder sted samme dag på Ollerup Gymnastikhøjskole. På vejen tilbage fra Ollerup til Svendborg skal han på en gåturad statsvejen forbi Hvidkilde Gods, hvor borgmesteren vil vise ham, at der er hårdt brug for en cykelsti.

Inden da vil han have fået vist jernbaneoverskæringen ved Skattergade, der af sikkerhedsmæssige årsager deler byen i to efter borgmesterens mening uhensigtsmæssige dele. Borgmesteren vil også have vist ham den del af A) i Svendborg, hvor der er blevet sat støjværn op i den ene side af vejen, men ikke ved Brydevej i den anden.

Transportministeren kommer til Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce