Per Nykjær Jensen er ikke længere i spil til formandsposten i Venstre. Han går efter en plads i Svendborgs byråd i stedet

Det har længe lignet, at erhvervsmanden Per Nykjær Jensen skulle være ny formand for Venstre i Svendborg, der har generalforsamling den 29. februar. Her går den nuværende formand Svend Rosager af og efterlader en tom stol. En stol, som bestyrelsen i Venstre i Svendborg havde håbet, Per Nykjær Jensen ville fylde.

I december blev han af bestyrelsen anbefalet som ny formand, men allerede nu trækker han sit kandidatur. Erhvervsmanden har nemlig i sinde at stille op til en plads i byrådet i stedet.

Det fortæller partiet i en pressemeddelelse.

- Vi har sammen med Per, igennem de sidste par måneder, haft lejlighed til grundigt at drøfte visioner og fremtidige opgaver. Derigennem er vi gensidigt nået frem til den konklusion, at Pers omfattende erhvervsnetværk, erfaring og profil passer langt bedre til en rolle som aktiv politiker. Derfor er jeg meget glad for, at Per nu har accepteret at lade sig opstille til KV17, som byrådskandidat for Venstre, siger gruppeformand i Venstre Ulla Larsen.

Peger på tidligere amtsborgmester

Venstres bestyrelse har ikke hvilet på laurbærene og har allerede fundet en ny formandskandidat i tidligere amtsborgmester og borgmester i Egebjerg Kommune, Poul Weber. Helt oplagt, mener den siddende formand Svend Rosager.

- Vi er sikre på, at med Lars Erik Hornemann som borgmester og leder af en stærk byrådsgruppe og med Poul Weber som kandidat til formandsposten betyder det, at Venstre nu kan sikre sig en endog meget erfaren formand, der sammen med vores borgmester, Lars Erik Hornemann, vil være garant for stor stabilitet i det fremtidige organisatoriske og politiske arbejde, lyder det fra Svend Rosager.

Venstres generalforsamling finder sted 29. februar på Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Du kan læse mere om sagen i Fyns Amts Avis lørdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.