Politikere bremser planlagte trafikprojekter for 1,7 millioner, mens de venter på samlet analyse over trafikfarlige skoleveje.

Svendborg: Politikerne i Miljø-, Klima- og Trafikudvalget bevilgede i april 1,7 millioner kroner til 12 konkrete trafiksikkerhedsprojekter, men nu træder de selvsamme politikere på bremsen og skaber usikkerhed om de planlagte projekter.

Det sker, fordi man i samarbejde med politiet er i gang med at opdatere en liste over trafikfarlige skoleveje og ønsker at have mulighed for i stedet at bruge nogle af de afsatte penge på at sikre disse veje. Det forklarer Birger Jensen (V), der er formand for udvalget.

- Vi har bedt om at udsætte det arbejde, som der ikke er tegnet kontrakt på, indtil vi har et samlet overblik over de skoleveje, der bliver klassificeret som trafikfarlige. Det gør vi, fordi vi har fokus på disse skolevej, siger Birger Jensen.

Hvordan kan man bevilge nogle penge til nogle konkrete projekter i april, og så fortryde i september?

- Det gør vi heller ikke, og jeg regner også med, at de fleste projekter bliver gennemført. Men vi åbner mulighed for at udsætte nogle projekter til fordel for nogle andre, fordi vi har et øget fokus på farlige skoleveje, siger Birger Jensen.

Håb om lys i Grasten

Det giver nyt håb i Grasten på Thurø, hvor en gruppe borgere i mere end fire år har kæmpet for at få genetableret sikkerheden på den skolevej, som har været klassificeret som farlig, siden gadelyset på strækningen blev nedlagt.

Skolevejen ind mod Thurø By ad Grastenvej og Flagebakken er den eneste i kommunen, der i dag er klassificeret som trafikfarlig for alle skoleelever, og Birger Jensen fortæller, at der blandt andet er fokus på netop denne strækning.

- Men nu skal vi have en samlet vurdering fra politiet. Listen over trafikfarlige skoleveje har ikke været opdateret i fire-fem år, og det arbejder vi med på højtryk, siger Birger Jensen.

Han regner med, at der i løbet af oktober er et opdateret overblik over de trafikfarlige skoleveje, så politikerne kan genbehandle sagen om penge til trafiksikkerhed.

I de 12 projekter, der nu bremses, har der været fokus på uheld og hastighed. Det er blandt andet en sikring af Thurørundkørslen, krydset Skolegade/Bagergade og rundkørslen Skovsbovej/Ryttervej.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.