Torvehandlere i samlet protest mod flytning

Ostehandler Preben Malund er talsmand for torvehandlerne, og han møder tirsdag op i byrådssalen og stiller spørgsmål til politikerne til forslaget om at flytte torvehandlen til Centrumpladsen. Foto: Ole Grube

Torvehandlere i samlet protest mod flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadeholderne på torvet har sendt samlet protest til byrådet mod planerne om en mulig flytning af torvehandlen til Centrumpladsen.

Svendborg: De 11 permanente torvehandlere i Svendborg tager kraftigt afstand fra et forslag om at flytte torvehandlen til Centrumpladsen.

Torvehandlerne skrev lørdag under på en samlet protest mod flytteplanerne, og protesten er nu sendt videre til samtlige byrådsmedlemmer.

Derudover vil talsmanden for torvehandlerne, Preben Malund, møde op og stille spørgsmål til politikerne ved tirsdagens byrådsmøde, hvor det skal afgøres, om torvet ryddes permanent for biler fra den 1. juni.

Som led i forslaget fra Socialdemokratiet er der også åbnet op for, at torvehandlen flyttes fra Torvet til Centrumpladsen. Det sker for at lørdagens torvehandlen ikke bliver en begrænsning for de aktiviteter og initiativer, der skal være på torvet i fremtiden.

Værdsat og velkommen

Preben Malund mener, at man i Svendborg er ved at begå samme fejl som i Odense, hvor torvehandlen bløder og på det nærmeste er ved at uddø.

- Ordet torvehandel burde sige alt, også for medlemmerne af Svendborg Byråd. Ordet fortæller, at vi skal være på byens torv og ingen andre steder, skriver Malund på vegne af de faste stadeholdere.

Frugt- og grønthandler Peter Hansen fra Gelsted sagde tidligere på ugen til Fyns Amts Avis, at han dropper Svendborg, hvis torvehandlen flyttes til Centrumpladsen, og samme besked kommer nu fra Preben Malund og Malund Ost.

- Jeg ønsker at være i en by, hvor jeg føler mig velkommen og værdsat, og jeg flytter heller ikke med til Centrumpladsen, siger Preben Malund.

Sagen om parkering på torvet afgøres på et byrådsmøde tirsdag den 30. januar klokken 17. Mødet holdes i byrådssalen og er åbent for alle.

Torvehandlere i samlet protest mod flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce