Topforsker fra Sydfyn

Professor Eske Willerslev (med briller) og Ph.d. Morten Rasmussen fotograferet på Zoologisk museum onsdag formiddag. De har som de første i verden genskabt generne hos en mand fra en forlængst uddød kultur. Deres opdagelse bliver publiceret verden rundt i det ansete videnskabelige engelske tidsskrift Nature. (Jens Dresling/POLFOTO)
Foto: DRESLING JENS/POLFOTO

Topforsker fra Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg/København: Det har været sjovt nok at prøve mediehurlumhejet.

Men nu glæder den i Svendborg opvoksede Morten Christensen sig til at få fred til arbejdet på laboratoriet på Københavns Universitet.

Siden hans forskergruppe i sidste uge offentliggjorde, at de havde kortlagt arvemassen på en 4000 år gammel inuit kaldet "Inuk", har der været stor ståhej og medieinteresse omkring den unge forsker.

- Vi var ikke klar over, at den ville få så meget omtale, som den har, fortæller Morten Christensen.

29-årige Morten Christensen er opvokset i Svendborg, med skoletid på Nordre Skole.

Efter bacheloren valgte han eliteretningen human biologi. Ved et tilfælde kom han til at lave ph.d. i samarbejde med Eske Willerslev, der har stået i spidsen for hele kortlægningsprojektet.

- Karrieremæssigt betyder det nok, at min næste stilling er sikret. Jeg kan bruge resultaterne herfra til at få et boost på starten af karrieren, vurderer han.

Phd’en skal være færdig til sommer, når yderligere prøver af blandt andet indvandrere til Nordamerika er analyseret, oplyser Morten Christensen.

Topforsker fra Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce