Tonni Hansen i den varme stol


Tonni Hansen i den varme stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RETTEN: Bestyrelsesformand erkendte, at turistchef ikke blev afkrævet dokumentation

LANGELAND: Hvis Tonni Hansen og hans advokat Chr. Riewe, København, alene satser på at skyde skarpt mod Team Langelands tidligere turist- og erhvervschef Jan Nielsen, venter der den fremtrædende SF-politiker, fagforeningschef og 1. viceborgmester i Rudkøbing fem hede dage i retten.

Tonni Hansen sagsøges for knap 71.000 kroner efter det totalt fejlslagne Sports Event-arrangement på Langeland en forlænget weekend i slutningen af august 2001.

Det er firmaet Lydkompagniet A/S, der kræver pengene, og som daværende bestyrelsesformand gøres Tonni Hansen ansvarlig for tabet. Han skulle have grebet ind i tide, mener Lydkompagniet.

- Vi kunne have aflyst det hele blot to dage før uden omkostninger for nogen, sagde Lydkompagniets direktør Lars Aunsberg i går ved Retten i Rudkøbing.

Tonni Hansen selv gør gældende, at hvis nogen skal modtage økonomiske øretæver efter sportsarrangementet, der indbragte Team Langeland konkurs og 100 kreditorer tab på over to millioner kroner - ja så er det den daværende turist- og erhvervschef Jan Nielsen.

Men under rettens førstedag fik Tonni Hansen ikke lov at pege fingre.

Advokat Chr. Riewes taktik under afhøringen af sin klient var ellers klar: I starten var Jan Nielsen en velfungerende Team Langeland-leder, der beskæftigede sig med væsentlige sager, der gik glat igennem. Han arbejdede blandt andre store projekter dygtigt med Leader Plus-ansøgninger om EU-støtte og med et mål 2-infocenter.

- I starten havde alle fuld tillid til Jan Nielsen, betonede Tonni Hansen.

Underforstået - bestyrelsen og Tonni Hansen som formand kunne ikke være mistænkeligt indstillet over for Jan Nielsens senere påstande om, at Sports Event arrangementet på Langeland var økonomisk dækket ind med underskudsgarantier.

Men dommer Gorm Leinum borede i eet spørgsmål: Krævede bestyrelsen rutinemæssig dokumentation forelagt om de projekter, som Jan Nielsen beskæftigede sig med.

- Nej, det gjorde vi ikke, erkendte Tonni Hansen.

Heller ikke, mens Jan Nielsen blot var ansat på prøve, gik bestyrelsen tilsyneladende ned i sagernes detaljer.

Den fem dage lange retssag kan få betydning for mange andre end Tonni Hansen og Jan Nielsen, som i sidste ende risikerer at skulle slå halv skade om checken til Lydkompagniet, der i dag hedder Nordic Rentals A/S.

Hele den daværende bestyrelse bag Team Langeland risikerer, hvis Tonni Hansen dømmes, civile søgsmål fra de øvrige kreditorer bag Team Langeland-konkursen.

Og over hele landet følges sagen med skærpet interesse af bestyrelsesmedlemmer, der i tilfælde af dom til Tonni Hansen vil tøve længere end normalt, før de beslutter sig for en ambitiøs koncert.

Direktør Lars Aunsberg, Nordic Rentals AS, der er sagsøger i den konkrete sag, havde ikke på forhånd undersøgt de økonomiske forhold bag Team Langeland, inden han påtog sig at stille sceneudstyr, lyd- og lysanlæg samt mandskab til rådighed for en udendørs koncert i Rudkøbing 1. september 2001.

- Jeg havde fået at vide, at det var Rudkøbings "pinger", der stod bag. Et slags halvofficielt foretagende. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at disse folk ville arrangere en koncert i millionklassen uden bare den ringeste fornemmelse af, hvor indtægterne skulle komme fra, sagde han ved retten i går.

Tonni Hansen i den varme stol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce