Svendborg: Tålmodighed er en dyd, og for brugere af Svendborgbanen er den nok også nærmest en nødvendighed.

For mens vi har berettet om aflysninger, der ramte i alt otte afgange i sidste uge, så føjede endnu en sig til søndag morgen - nemlig 6.02-afgangen fra Svendborg.

Og i modsætning til de andre aflysninger, som var forårsaget af tekniske problemer på togene, så havde denne med personalet at gøre.

- Vi måtte aflyse, fordi en lokofører var sygemeldt. Det er vi normalt i stand til at håndtere, men i tilfældet her fik vi sygemeldingen så sent, at det ikke var muligt at nå at få en ny lokofører, siger Tony Bispeskov, der er kommunikationschef i DSB.

Han oplyser desuden, at skønsmæssigt 10-15 personer blev generet af aflysningen.

Torsdag i denne uge skal transportminister Hans Christian Schmidt besvare spørgsmål om situationen på Svendborgbanen på et samråd i Folketinget. Det er det fynske folketingsmedlem Erik Christensen (S), der sammen med sin socialdemokratiske partifælle Rasmus Prehn har taget initiativ til samrådet. (fier)

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.