Bilerne snegler sig af sted på Tåsinge, og der er meldinger om, at enkelte veje er svært fremkommelige. Men ingen hjemmehjælpsmodtagere kommer til at lide under snevejret, lyder det fra hjemmeplejeleder.

Tåsinge: Snevejret har tirsdagen igennem sænket farten på Tåsinge gevaldigt, og sneen truer med at lukke de små veje på øen mellem Svendborg og Langeland.

Mens enkelte forældre allerede har hentet deres unger fra Lundby Skole, har Svendborg Kommunes ældrepleje iværksat dens beredskabsplan, der skal komme hjemmehjælpsmodtagere til undsætning.

Flere hjemmehjælpere bosat på Tåsinge har meldt sig klar til at rykke ud til ældre borgere, hvis det bliver nødvendigt.

- En medarbejder har ringet ind og sagt, at hun var klar til at starte traktoren. Vi finder altid løsninger til dem, der har brug for hjælp, lyder det fra Lisbet Dahl, områdeleder i kommunens Hjemmepleje Vest.

- Det er ikke ualmindeligt. Vi har en hel del medarbejdere, der bor på Tåsinge, og som er fine til at byde ind, når vi står i situationer som disse. Der er ingen borgere, der kommer til at lide nød. Dem, der skal have besøg, de får også besøg. Hvis vi ikke kan komme frem, så kontakter vi beredskabet, eller får sneploven til at køre foran, tilføjer hun.

Områdelederen anslår, at der er under 10 ældre på Tåsinge, der kan blive berørt af snevejret. Enten i form af at få serveret aftensmad på et tidligere tidspunkt - eller få anden hjælp på lidt andre tidspunkter end normalt.

Men hjælpen, den skal nok komme frem, understreger områdelederen.

- Det er ikke uvant for os. Vi så godt for nogle timer siden, at sneen kunne blive en udfordring. Vi ringer og snakker med borgerne om, hvordan vi hjælper bedst. Det kan også være, at naboer eller pårørende kan hjælpe, forklarer Lisbet Dahl.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
2
Fragtet i skole på traktor: Hotdog og varm kakao til alle på sneramt folkeskole

Fragtet i skole på traktor: Hotdog og varm kakao til alle på sneramt folkeskole

Trods varsling om snefygning: Rolig nat på Sydfyn

Trods varsling om snefygning: Rolig nat på Sydfyn

Politi fraråder al unødig kørsel i dele af Sønderjylland

Politi fraråder al unødig kørsel i dele af Sønderjylland