Private investorer har givet tilsagn om at støtte et landsstævne i 2021 med 10 millioner kroner.

Borgmester Lars Erik Hornemann (V) er kommet et skridt tættere på at kunne imødekomme kravet om at kunne fremvise finansieringsplan for et landsstævne i 2021.

I alt 10 millioner kroner har lokale investorer givet tilsagn om at pumpe i projektet, der ventes sammenlagt at komme til at koste 35-40 millioner. Dertil kommer, at lokale fonde ligeledes er klar til at spæde til med tre millioner kroner.

Det oplyser Svendborg Kommune i en pressemeddelelse.

Dermed er Lars Erik Hornemann snublende tæt på målsætningen om at skaffe de omtrent 15 millioner, der ventes at skulle bruges på at opgradere idrætsfaciliteterne.

Skjærbæk på spil

De private investorer er centreret om erhvervskredsen Svendborg Alliancen, og det er milliardæren Erik Skjærbæk, der står som garant for, at pengene faktisk lander på borgmesterens bord.

Formanden for Svendborg Alliancen, Carl Aage Jensen, udtaler i en pressemeddelelse, at det er en unik chance for at brande Sydfyn, og at samle hele byen om et fælles mål.

Han fastslår videre:

"Det ønsker vi at støtte. Kommunen, private virksomheder, fonde, investorer samt foreninger og uddannelseinstitutioner har sammen de rette forudsætninger for at skabe et perfekt landsstævne i 2021."

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

De to tunge er enige: Landsstævnet skal til Svendborg

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning

Rød blok tvivler på landsstævneansøgning

4
Koryfæer: O.k. at droppe Høje Bøge

Koryfæer: O.k. at droppe Høje Bøge