Mac Baren Tobacco i Svendborg er begyndt at ansætte de omkring 20 nye medarbejdere, som skal bruges efter opkøb i England

Der sker fine ting på det sydfynske arbejdsmarked for tiden.

I september sidste år købte tobaksfabrikken Mac Baren Tobacco i Svendborg pibe- og rulletobakdelen af den engelske tobaksgigant Imperial Tobacco Group, og det blev i den forbindelse meldt ud, at det ville kaste sydfynske arbejdspladser af sig.

Og sandt nok.

- Vi skal bruge omkring 20 primært ufaglærte medarbejdere, og vi er begyndt at ansætte dem, fortæller Mac Barens økonomichef, Jens Pave.

Årsagen er, at det er besluttet at flytte produktionen af den engelske tobaksvirksomheds pibe- og rulletobak fra Holland til Svendborg, og Jens Pave forventer, at flytningen vil være fuldført og de 20 nye medarbejdere ansat i april eller maj.

Han erkender, at tobaksmarkedet ikke just er i vækst, men han mener alligevel, at Mac Barens fremtid tegner lovende efter opkøbet i England.

- Vi står godt rustet, fordi vi sikrer os, at vi har en fabrik, der kører effektivt, siger han.

Ansættelserne betyder, at fabrikken vil have mellem 130 og 140 medarbejdere, og det er faktisk ikke de eneste gode bulletiner fra det sydfynske arbejdsmarked.

Som tidligere omtalt er Elgiganten og Harald Nyborg ved at være klar til at åbne ved Svendborg Storcenter - og de to forretninger skal i alt bruge omkring 45 hel- og deltidsansatte.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.