Signalfejl to steder førte til både aflysninger og forsinkelser på Svendborgbanen mandag morgen

Ikke bare én, men to signalfejl førte mandag morgen til noget, der godt kan betegnes som kaos på Svendborgbanen.

Det var signaler i Odenseforstæderne Højby og Fruens Bøge, der svigtede, oplyser Tony Bispeskov, som er kommunikationschef ved DSB.

- Fejlene betød, at en afgang fra Odense til Svendborg og en fra Svendborg til Odense måtte aflyses, ligesom de gav nogle forsinkelser, fortæller Bispeskov.

Det blev også nødvendigt at lave to såkaldte delaflysninger - hvilket i det her tilfælde betød, at et tog fra Odense aldrig nåede Svendborg, men vendte i Ringe for så at køre tilbage til Odense. Hvilket betød, at Svendborg gik glip af både en ankomst og en afgang.

- Det er rigtigt ærgerligt, selv om folk kun skulle vente i 10 minutter i Ringe, før der kom et tog, de kunne tage med, siger Tony Bispeskov, der ydermere oplyser, at problemerne startede ved ottetiden, og at der var rettet op på køreplanen igen omkring klokken 10.

Dermed har Svendborgbanen fået en skidt start på ugen, efter at der i sidste uge blev aflyst ikke færre end 10 afgange.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
IC4-tog og forsinkelser tilbage på Svendborgbanen

IC4-tog og forsinkelser tilbage på Svendborgbanen

7
Minister om Svendborgbanen: Jeg kan intet gøre

Minister om Svendborgbanen: Jeg kan intet gøre

3
Samråd live: Minister svarer på spørgsmål om Svendborgbanen

Samråd live: Minister svarer på spørgsmål om Svendborgbanen