To paller gourmet-is på tynd is: Færgeafgange aflyst på grund af kraftig vind

Is fra Skarø skal til Ukraine - det er foreløbig strandet på øen.

To paller gourmet-is på tynd is: Færgeafgange aflyst på grund af kraftig vind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På grund af kraftig vind fra øst må færgen Højestene igen droppe Skarø, og det giver nervøse trækninger på Skarø Is, som skal have to paller is sendt til Ukraine i dag.

Skarø: Der venter nogle nervøse timer hos den lille producent Skarø Is fredag.

Fredag morgen blev det meddelt, at Højestenes anløb af Skarø klokken 6.40, 8.05 og 9.15 er aflyst, fordi vinden er i øst, hvilket gør det for risikabelt at navigere i den lille havn.

Og mens aflysningerne onsdag og torsdag ikke har været til synderlig ulempe for Skarø Is, så giver fredagens melding billedligt talt isninger i tænderne.

- Vi har to paller is, som skal sendes til Ukraine, og de skal af sted i dag, siger Mette Dannesboe, der har ansvaret for salg og levering i firmaet.

Det er af flere grunde vigtigt, at varerne kommer af sted i dag.

- Det er eksportvarer, så der er lavet certifikater med vandmærker og tidspunkter og klokkeslæt. Og hvis certifikaterne og tidspunktet, varerne bliver sendt ud af landet, ikke stemmer overens, så skal der laves erstatningscertifikater, og det er rigtig bøvlet, siger hun.

Martin Jørgensen har to paller is stående klar på Skarø, og de skal sendes til Ukraine i dag. Men det er ikke sikkert, de bliver det, for kraftig vind fra øst betyder aflyste færgeafgange. Arkivfoto

Logistisk udfordring

Også af logistiske grunde er det vigtigt, at de to paller ikke bliver hængende på Skarø.

- Hvis det sker, skal vi lave transportbookningerne om, og når varerne skal helt til Ukraine, er der mange led, der skal koordineres, for at det går op i en højere enhed, siger hun.

Endelig er der Skarø Is' ry at tænke på.

De to paller skal sendes til et firma, som har en række vin- og delikatesseforretninger i Ukraine, og sådan en kunde skal man ikke holde for nar.

- Vi er en mindre virksomhed, så når vi sælger varer til Ukraine, må der ikke gå noget galt. For så får vi ikke lov til at blive ved med at levere, siger Mette Dannesboe, som derfor krydser fingre for, at østenvinden tager af.

- Varerne skal være hos transportfirmaet Liller i Odense klokken 18, så vi skal have dem af sted med færgen klokken 16.35. Ifølge vejudsigten vil vinden ikke tage af, men vi er nødt til at tro på det alligevel, siger hun.

Vinden kostede messedag

Det er sjældent, at kraftig vind fra øst gør ondt på Skarø Is.

Det fortæller virksomhedens ejer, Martin Jørgensen, som dog oplyser, at 2018 har været ond.

- I marts skulle vi på Food Expo-messe i Herning Messecenter, og da kom vi en halv dag for sent, fordi færgen var aflyst. Så det giver noget stress, siger Martin Jørgensen, som dog afviser, at det kan komme på tale at flytte virksomheden væk fra Skarø.

- Vi har lige udvidet isproduktionen for 8,5 millioner kroner, og de nye faciliteter skal søreme bruges. Men vi må erkende, at det opstår nogle uventede og lige rigeligt spændende situationer, når man er producent på en lille ø, siger han.

To paller gourmet-is på tynd is: Færgeafgange aflyst på grund af kraftig vind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce